Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

To spøgefugle sammen igen

Grand Am 
16/12/10 

To tidligere kørere skal igen køre sammen. Det er de to spøgefugle fra Formel 1 dagene Martin Brundle og Mark Blundell som sammen skal køre i en Michael Shank Racing indsat bil i Daytona 24 timers løbet.
Det bliver dog for et andet team, United Autosport, man stiller op. Teamejer Zak Brown og Mark Patterson bliver de to andre kørere i bilen som er en Riley-Ford Daytona Prototype. Bilens startnummer bliver #23.
 

Var der to der kunne sætte gang i spøg og skæmt afdelingen bag kulisserne i Formel 1 tidligere, så var det Martin Brundle og Mark Blundell. De to var teamkammerater i 1991 og 1993 hos henholdsvis Brabham og Ligier teamene.

I Formel 1 sammenhæng er Martin Brundle den mest erfarne med 147 starter fordelt over 11 år, mens Mark Blundell startede i 61 Grand Prixer fordelt over 4 år. Ingen af dem vandt dog nogen sejre i deres Formel 1 karriere.


Det bliver i bil #23 at de to spøgefugle skal deltage
(Foto: GranAm.com)

Martin Brundle har erfaring fra Daytona fra tidligere. Han vandt faktisk løbet i 1988 i sin debut på banen. Den gang vandt han i en Jaguar. 2 år efter vandt han Le Mans - også i en Jaguar. Ialt har han deltaget i Le Mans løbet 4 gange. Selv om at Martin Brundle hovedsagligt arbejder som Formel 1 kommentator i dag, så bliver der dog tid til at køre lidt race indimellem. I denne sæson har han blandt andet deltaget i den nystartede Scirocco R-Cup og har kørt sammen med sønnen Alex i Lamborghini Super Trofeo.

Mark Blundell har efter sin Formel 1 karriere, kørt i den daværende CART serie, og skiftede senere til forskellige former for sportscar racing. Han vandt Le Mans løbet i 1992. Senere blev det også til andenplads i Le Mans. Det var i 2003 som også var året hvor han kørte sit sidste løb - indtil i år hvor han sammen med United Autosport teamet sluttede på 3. pladsen i sin klasse sammen med teamejeren Zak Brown, Richard Dean og Eddie Cheever, også en tidligere Formel 1 kører.

Mark Blundell deltog sammen med Zak Brown og Mark Patterson i den nyligt afviklede test på Homestead-Miami banen. Martin Blundell får først mulighed for at teste bilen i starten af januar hvor den sædvanlige test - 'Roar Before the Rolex 24' - hvor hele teamet selvfølgelig skal teste.

Mark Blundell og Martin Brundle var ikke længe om at sige ja tak da tilbuddet kom. Mark Blundell kender teamet i forvejen, mens Martin Blundle kun via sit nære venskab med Mark Blundell havde hørt om teamet. Der var dog ingen betænkningstid da han blev spurgt:
"Zak spurgte mig endda om jeg var interesseret, det tog ca. 5 minutter at sige ja tak."

"Når det så er sagt, vil jeg gerne have afsluttet flere af mine andre forpligtigelser. Jeg har et ønske om at komme ud og køre noget mere seriøst race. Desværre kan jeg ikke køre på Le Mans i år, det er sammenfaldende med det Canadiske Formel 1 Grand Prix, hvor jeg skal være i min egenskab som kommentator."

Dons

Læs mere om:
  • Daytona
  • 28/01/11 - Daytona - Grand Am
  •