Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Am

Første danske makkerpar i amerikansk klassiker

Grand Am 
13/12/10 

Jan Magnussen og Ronnie Bremer sammen på Daytona
Jan Magnussen og Ronnie Bremer bliver det første danske makkerpar ved 24 timers løbet på Daytona i Florida. De to racerstjerner, der er de eneste danskere, der har kørt løb i den amerikanske pendant til Formel 1, Champcar, skal sammen med englænderen Robin Lidell køre en Chevrolet Camaro GT.R for Stevenson Motorsports i GT klassen i den 49. udgave af den amerikanske klassiker.
 

Jan Magnussen og Ronnie Bremer har aldrig tidligere kørt sammen i sportsvogne, men de har begge et godt kendskab til den Chevrolet Camaro GT.R, de skal køre på Daytona. Jan Magnussen var således fast kører i Stevenson Motorsports i år, men ved de fem løb, hvor han ikke kunne køre grundet sine forpligtelser for Corvette Racing, havde han sikret Ronnie Bremer en kontrakt med teamet. Begge fik de en andenplads i Camaro’en som bedste resultat i 2010, men det regner de med skal laves om til en sejr den 29. - 30. januar 2011, når de skal forsøge at vinde det eftertragtede Rolex Daytona ur, der følger med sejren.


Magnussen og Ronnie Bremer skal sammen køre i denne Camaro på Daytona til januar.
(Foto: Jan Kaiser)

Ronnie Bremer ser frem til løbet på Daytona, der bliver hans første 24 timers løb på banen, der anvender dele af ovalbanen og en banesektion på inderkredsen.
”Jan (Magnussen – red.) har gjort et kæmpe lobby arbejde for at få mig med i bilen på Daytona og det er jeg naturligvis rigtig, rigtig glad for. Det er stort af ham og jeg glæder mig rigtig meget til at køre sammen med ham på Daytona. Sammen med Robin (Lidell – red.) udgør vi en rigtig stærk kørersammensætning, så vi skal være med til at køre om sejren. Vores bil er godt nok blevet ramt af restriktioner, så vi har mistet omkring 40 HK og en god del topfart, men vi har kørerne og teamet til at være med helt fremme, hvis de andre ikke er konstante og det er vores stærke kort. Daytona bliver min første deltagelse i et af de store klassiske sportsvognsløb, så jeg glæder mig naturligvis rigtig meget”.

Jan Magnussen, der stiller til start på Daytona for syvende gang, ser tilføjelsen af Ronnie Bremer til kørersammensætningen som en forstærkning af teamet.
”Det er rigtigt, at jeg har gjort meget, for at få Ronnie (Bremer – red.) med i teamet. Selvfølgelig vil jeg gerne gøre Ronnie en tjeneste, men jeg vil også gerne vinde. Så jeg ville ikke anbefale Ronnie, hvis ikke jeg vidste han kunne køre stærkt. Det ville også gå ud over mig selv, hvis jeg anbefalede en kører til teamet, som ikke var god, men Ronnie har i år vist teamet, at han er hurtig. Så jeg er glad for, at hane fik den sidste plads, for vi har nu en rigtig stærk kørersammensætning til løbet. Grundet de nye restriktioner har vi ikke feltets hurtigste bil, men til gengæld kan vi tre kørere alle køre stærkt og konstant og det er der stor brug for på Daytona. De tidligere år har jeg heller ikke siddet i den bedste bil, men vi har været gode og konstante og det har bragt os i front alle år på nær det første. Til gengæld skal vi næste år holde os væk fra de uheld, der har kostet sejren de andre år, for i 2011 skal det ur altså sidde på mit håndled, når det bliver søndag eftermiddag”.

Jan Magnussen og Ronnie Bremer bliver ikke de eneste danskere i action på Daytona. Således stiller Allan Simonsen også til start i GT klassen i en Ferrari F430 for Aten Motorsports.

7. - 9. januar køres en officiel test på Daytona inden løbet afvikles i weekenden den 29. - 30. januar. Løbet starter kl. 15.30 lokal tid, kl. 21.30 dansk tid.På grund af den gode nyhed med Jan Magnussen og Ronnie Bremer forlænger vi fristen frem til den 15. december 2010.
Så nu er det sidste chance!

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Robin Liddell
  • Ronnie Bremer
  • Stevenson Motorsports
  • Daytona
  • 28/01/11 - Daytona - Grand Am
  •      ASETEK SIMSPORTS