Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Casper Elgaard mentor for ungt dansk racertalent

ADAC
Formel Masters 

11/12/10 

Den firdobbelte DTC-mester skal coache den 15-årige Kean Kristensen
En af de seneste års mest succesfulde dansk racerkørere, Casper Elgaard, har fået en ny opgave. Le Mans-vinderen og den firdobbelte DTC-mesterskab skal nemlig i de kommende sæsoner fungere som coach for den 15-årige Kean Kristensen fra Herlev, der efter en flot debutsæson i den hjemlige Formel Ford-klasse til næste år skal prøve kræfter med Formel ADAC Master-serien i Tyskland.
 

”Jeg skal arbejde på at guide Kean igennem sin karriere og hjælpe ham på bedst mulig måde med den erfaring og den viden, jeg har fra motorsporten,” fortæller Casper Elgaard. Han lærte Kean Kristensen at kende gennem det samarbejde, som hans DTC-team – Alternative Engineering – i den forgangne sæson havde med Fukamuni Racing, som Kean Kristensen kørte for i Formel Ford.

”Jeg fulgte Kean på sidelinjen, og jeg synes, at han gjorde det godt i Danmarksmesterskabet, hvor han blev toer i sin første sæson,” siger Casper Elgaard. ”Vi talte sammen, og det blev klart for mig, at Kean er en ung kører med masser af talent og samtidig en kører, som lytter. Han tager de ting til sig, som han bliver præsenteret for, og det er vigtigt for en ung kører at kunne gøre det.”

I den første uge af december bliver det nye samarbejde prøvet af. Kean Kristensen og Casper Elgaard er i Spanien, hvor Kean Kristensen tester for sit nye team Motopark Academy på Ascari- og Guadix-banerne.

”Jeg forventer, at jeg helt klart kan udvikle mig, når jeg har Casper med mig, så jeg både kan blive bedre til det tekniske og til det mentale,” siger Kean Kristensen. ”Under vores test her i Spanien har det været rart at have Casper med, for han har kunnet gå med ind i dialogen mellem mig og min engineer omkring ændringer af bilen, og da vi skulle prøve nogle andre justeringer af bilen i regnvejret, var han været med til at give mig et indtryk af, hvad der ville ske. Jeg har allerede lært meget på både den teoretiske og den praktiske del.”


(Foto: CasperElgaard.dk)

I 2011 skal Kean Kristensen deltage i den tyske Formel ADAC Master-serie. Den køres over otte løbsweekender fordelt på baner i fire forskellige lande.

”Jeg har en ambition om, at jeg gerne vil blande mig i toppen og helst slutte i top fem, når sæsonen er overstået,” siger Kean Kristensen om sin kommende sæson. ”Der er en masse tilvænning, blandt andet når man skal bremse. Når man bremsede i Formel Ford-raceren, var det med en blød fod. Her skal man hamre til den og så slække på pedalen. Samtidig er der også kommet vinger på, så bilen er helt anderledes i de hurtige sving, men det har ikke været noget chok. Jeg har ikke følt, at jeg skulle starte fra nul igen.”

Kean Kristensen skal køre for Motopark Academy, der har flere års erfaring med at udvikle unge talenter indenfor formelklasserne.

”Kean er helt klart en ønskekandidat for os,” siger Timo Rumpfkeil, der leder Motopark Academy. ”Jeg oplevede ham første gang ved en test på Oschersleben, og allerede der gjorde han opmærksom på sig selv. Han er bestemt en ønskekandidat for ethvert team, og han har potentialet til at vinde løb i den kommende sæson. Han har en god forståelse for, hvordan racerbilen reagerer, giver godt feedback til teamet, når vi laver justeringer på bilen, og så han er meget effektiv i sit arbejde og udvikler sig hele tiden.”


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Kean Kristensen
  • Motopark Academy
  •