Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Simonsens konkurrenter

Grand Am 
26/11/10 

- i 24-timers løbet på Daytona
Vi har tidligere kunnet præsentere Allan Simonsen som den første danske deltager til 24-timers løbet på Daytona International Speedway den 29. til 30. januar 2011, og der er fortsat ryger om yderligere et par dansk kørere til løbet.
Men mens vi venter på at de bliver offentliggjort, kan vi jo kigge lidt på nogle af de øvrige deltagere til 24-timers løbet, og de er bestemt ikke kedelige!
 

Sidste weekend kørte Jimmie Johnson sig til sejren i NASCAR Sprint Cup Series, og han blev samtidig den første kører nogensinde der har vundet det mesterskab fem gange i træk, det betyder dog ikke at han kun interesserer sig for NASCAR - nej - han har allerede deltaget i flere andre løbsserier parallelt med NASCAR karrieren, og endda med godt held.
Det får ham nu til at tilmelde sig 24-timers løbet på Daytona, hvor han for fjerde gang stiller op for GAINSCO Bob Stallings Racing i en Chevrolet Riley Daytona Prototype med startnummer 99.
Hos GAINSCO Bob Stallings Racing bliver Jimmie Johnson teamkollega med Alex Gurney og Jon Fogarty.
De tre tidligere gange Jimmie Johnson har stillet op i 24-timers løbet på Daytona, er placeringerne blevet følgende:
2008 - 2. plads med Red Dragon teamet
2009 - 7. plads med GAINSCO Bob Stallings Racing
2010 - 21. plads med GAINSCO Bob Stallings Racing
Udover 24-timers løbene, deltog Jimmie Johnson også i 6-timers løbet på Watkins Glen i år for GAINSCO Bob Stallings Racing, her blev det til en 6. plads.

Et af de mest vindende GT teams i Amerika i nyere tid er Flying Lizard Motorsports med deres altid meget flotte Porsche racere som de deltager med i mange forskellige klasser, blandt andet American Le Mans Series og Grand AM serien som 24-timers løbet på Daytona hører ind under.
Flying Lizard Motorsports bryder dog traditionen noget i år, for Porsche deres GT3 Cup racer bliver stående hjemme på racerværkstedet. I stedet stiller de til start med en Riley Daytona Prototype, det chassis som Brumos Racing kørte til sejren i sidste års løb. De forbliver dog tro mod Porsche på motorsiden, da Riley'en bliver udstyret med en 6 cylindret Porsche bokser motor fra 911 serien.
Kører besætningen hos Flying Lizard Motorsports er endnu ikke fastlagt.

Både GAINSCO Bob Stallings Racing og Flying Lizard Motorsports deltager i den officielle Grand AM test på Homespeedway-Miami Speedway i Florida den 1. og 2. december, så mon ikke vi får kørerne præsenteret i den forbindelse.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Flying Lizard Motorsports
  • Daytona
  • Homestead
  • 28/01/11 - Daytona - Grand Am
  • Allan Simonsen med i Daytona 24 timers løbet
  • TRG klar til 24-timers løbet på Daytona
  •