Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula 3

Yokohama hører sammen med Macaus GP

Formel 3 
17/11/10 

- en lang tradition forsætter
Macaus Grand Prix er en stor tradition indenfor den internationale motorsport og især Formel 3. Faktisk er Macaus Grand Prix blevet kørt siden 1954 og i de seneste 28 år i træk har Yokohama leveret dæk til arrangementet.
Yokohama er da også repræsenteret i år i den kommende weekend i både WTCC hvor man siden 2006 har leveret dækkene, og ikke mindst i Formel 3 hvor man startede med at levere dæk til i 1983.
 

Siden 1954 har man kørt Macaus Grand Prix i Macaus gader. Forholdene har skiftet meget gennem alle disse år, og da Yokohama i 1983 begyndte fast at levere dæk til Formel 3 klassen, fandt man ud af at her skulle der arbejdes for at levere de dæk der bedst muligt kunne klare opgaven.

Og det er gået over al forventning. Så godt at man siden 1983 har været leverandør af dæk til det enestående Grand Prix. De fysiske forhold varierer stort set fra år til år, hvor belægning er ændret grundet reperationer og andre ting. Yokohama har dog formået at tilpasse disse forhold, som er noget anderledes end det man normalt møder på en etableret racerbane.

I år er det Yokohamas eco-line udgave af Advan dækket som anvendes. Især WTCC kørerne er meget begejstret for disse dæk. Yokohama leverer også dæk til den tyske ATS Formel 3 serie, ligesom man netop har indgået kontrakt med den japanske Formel 3 serie om levering af dæk. Denne kontrakt gælder foreløbig i 3 år startende i 2011.

Flere tidligere vindere af Macaus Formel 3 Grand Prix er nået helt til tops. Navnene Ayrton Senna og Michael Schumacher taler for sig selv, men også Takuma Sato nåede frem til Formel 1. I år er der 32 kørere der stiller op i det berømte Formel 3 løb. De kommer fra mange forskellige løbsserier rundt om i verdenen, og får i Macau chancen for at køre konkurrere mod hinanden.

Allan Osbech
Yokohama Danmark


Læs mere om:
  • Macau
  •