Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Max Christensen & Co. i tæt DM-rallyspurt

DM Rally 
11/11/10 

DM-rallyfeltet oplevede en hektisk 2010-slutspurt på Vestsjælland, hvor Slagelse Auto Sport bød velkommen til et kompakt BYGMA Rally 2010 med 130 km. hastighedsprøver. Der var i alt 6 kandidatteams til DM-medaljerne i den skrappeste kategori: 4WD - og heriblandt Subaru Motorsport Danmark: Max Christensen og Ole R. Frederiksen i Subaru Impreza WRX.
 

- Vi oplevede problemer med motoren i DM-semifinalen omkring Bramming/Ribe først i oktober, oplyser Max Christensen. - Derfor måtte vi udgå inden målstregen i det sydvestjyske, men i DM-finalen var der igen fuld power på rallybilen. På den allerførste hastighedsprøve var vi således andenhurtigst blandt de 14 startende 4WD-teams.


Max Christensen og Ole R. Frederiksen gav rally-tilskuerne i opvisning i kontrolleret firehjulsdrift gennem svingene.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Kravet til Max Christensen og Ole R. Frederiksen var mindst en andenplads i DM-finalen for at slutte på DM-bronzen. Samtidig skulle ærkerivalerne: Christian K. Jensen og Søren Tøndborg i Peugeot 207 Super 2000 udgå inden målstregen.

- De kolde og morgenvåde asfaltveje var lidt drilske, konstaterer Ole R. Frederiksen. - Alligevel udbyggede vi stille og roligt tidsforskellen til de efterfølgende konkurrenter. Efter tre hastighedsprøver var forspringet på små 6 sekunder. Vi fik fornuftigt bid i underlaget med vores dæk fra Yokohama.


Der blev kørt til marginalerne på hastighedsprøverne for Max Christensen og Ole R. Frederiksen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Inden midtvejspausen skulle gennemkørslen af de tre første hastighedsprøver gentages. Her kørte Max Christensen og Ole R. Frederiksen kontrolleret og øgede føringen til 10 sekunder.

- På rallyets 7. hastighedsprøve fik vi et godt tempo i rallybilen, fortsætter Max Christensen. - På anden omgang af grusstykket på rundbanen prøvede jeg derfor at stramme tempoet en ekstra tand, men dette blev straffet i en blød kurve. Efter et svinkeærinde ud i botanikken fik vi nærkontakt med et træ.


Max Christensen og Ole R. Frederiksen kørte efter DM-bronzechance i rallyet omkring Slagelse.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- På hastighedsprøverne kører vi altid med styrthjelm, supplerer Ole R. Frederiksen. - Desuden sidder vi i specielle racingsæder med 6-punkts sikkerhedsseler. Sammenkædet med en indbygget sikkerhedsbur i kabinen har rallysporten derfor en høj sikkerhed for konkurrence-udøverne. Vi var selvfølgelig lidt omtumlede af oplevelsen, men kunne uskadte inspicere rallybilen.

En indtrykning af fronten på rallybilen gjorde videre deltagelse umulig for rallyparret i DM-finalen.

- Konkurrenceheldet var desværre ikke med os i DM-slutspurten, afslutter Max Christensen. - Vi er dog glade for at have sat fornuftige fingeraftryk på DM 2010 blandt 4WD’erne, hvor konkurrencen næsten vokser fra rally til rally. Vi ser derfor frem til 2011-sæsonen.


Mange rally-tilskuere var mødt frem for at være vidner til hektiske DM-slutspurt omkring Slagelse.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Subaru Motorsport Danmark har kørt DM-rallyserien i samarbejde med: Förch, Yokohama/ADVAN, Sparco, Subaru Nordljylland, City Syd Autolakering og Kaj Christensen Automobiler.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Ole R. Frederiksen
  • Subaru Motorsport Danmark
  • Slagelse
  • 06/11/10 - Slagelse - DM Rally
  •