Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sensation: Brian Madsen i ny bil

DM Rally 
01/11/10 

2WD-mesteren stiller op i 4WD i DM-finalen i rally
De nykårede rallydanmarksmestre i 2WD-klassen, Brian Madsen, Slagelse og Anja Posorski, Tjele, stiller op i en lejet Peugeot 207 Super 2000 i 4WD-mesterskabet i DM-finalen i rally på lørdag.
Det betyder, at når Bygma Rally 2010 starter lørdag den 6. november kl. 8.00 fra Dinitrol i Trafikcenter Alle i Slagelse, er en helt ny situation opstået. Tre rallyhold kæmper allerede om DM-titlen i det mest prestigefyldte mesterskab for firehjulstrukne rallybiler, men Brian Madsen er nu en ny joker i opgøret om point.
 

Størst mesterskabschancer har den syvdobbelte mester Karl-Åge Jensen fra Viborg, der med codriver Freddy Petersen, Bjerringbro, gennem hele året har kørt sig støt op i tabellen i sin Peugeot 207 Super 2000. Med sin sejr i seneste DM-løb for fire uger siden er han otte point foran og vil med en andenplads være sikker på mesterskabet. Bygma Rally 2010 er Karl-Åge Jensens sidste rally, og han vil kæmpe til det yderste for at vinde titlen.


En flyvende Karl-Åge Jensen er i sin Peugeot 207 Super 2000 godt på vej til at blive danmarksmester i rally i 4WD-klassen.
(Foto: Michael Eisenberg)

Hans værste konkurrent er Bygma-sponsorerede Michael Pedersen fra Vejle. Også han har haft en forrygende sæson i 2010 i sin Mitsubishi Lancer Evo 9 sammen med codriver Mie Petersen, Vejle. Men det er ikke nok for Michael Pedersen at vinde. Karl-Åge Jensen må kun blive nummer tre. I mange år var Michael Pedersen det store talent. I år har han udfoldet det.


Michael Pedersen har haft sin bedste sæson hidtil i rally i sin Mitsubishi Lancer Evo 9. Men for at vinde mesterskabet skal han gerne vinde Bygma Rally 2010, og så må han håbe på, at mærkekollegaen Steen Andersen kan køre sig ind på andenpladsen.
(Foto: Michael Eisenberg)

Tredje titelkandidat er Christian Jensen fra Ans. Den regerende mester og hans codriver Søren Tøndborg, Kjellerup, har haft flere tekniske problemer med deres Peugeot 207 Super 2000. Hvis Christian Jensen vinder, må Karl-Åge Jensen ikke blive bedre end nr. 10, og Michael Pedersen må ikke blive bedre end treer – ikke noget videre sandsynligt scenarie.


Den regerende mester Christian Jensen i Peugeot 207 må håbe på mirakler, hvis han vil genvinde titlen. Eller han kan under løbet ændre strategi for at hjælpe sin mærkekollega Karl-Åge Jensen til mesterskabet.
(Foto: Michael Eisenberg)

Tre andre kørere i mesterskabet kan på en god dag tage sejren i Bygma Rally. Det er Ib Kragh, Juelsminde, i Fiat Punto S 2000, Max Christensen, Svenstrup, i Subaru Impreza N14 og Steen Andersen, Brøndby, i Mitsubishi Lancer Evo 7.

Og så er der endelig Brian Madsen fra Slagelse. I sin Peugeot 306 Maxi nykåret mester i 2WD. Med sin lejede 4WD-bil er han ikke blot kandidat til generalklassesejren, men kan også tage point fra de førende i 4WD-mesterskabet.

"Min egen bil har en revne i cylindervæggen, som vi ikke kan nå at reparere. Derfor har jeg lejet en opdateret 4WD-bil. Jeg er en lokal kører med lokale sponsorer, og derfor vil jeg yde mit bedste," siger Brian Madsen.


Brian Madsen er måske landets hurtigste kører på ren asfalt. Sammen med Anja Posorski er han allerede DM-vinder i 2WD-mesterskabet i sin Peugeot 306 Maxi. Og nu vil han køre efter generalklassesejren i en lejet Peugeot 207 S2000.
(Foto: Michael Eisenberg)

En ting er sikker: Når vinderen af Bygma Rally 2010 lørdag klokken 17.23 kører op på målrampen i Trafikcenter Alle, er der blevet kæmpet til sidste meter og sidste sekund på hastighedsprøverne.

Tilskuere kan købe program ved Dinitrol og Monarch Restaurant på STOP39 fra fredag morgen og kan hele lørdagen tage ud på de omliggende landeveje og se deltagerne i aktion med hastigheder på op til 200 kilometer i timen. Der køres 12 hastighedsprøver med en længde på cirka 138 kilometer.

Bygma Rally 2010 er:

  • 5. afdeling af DM i rally
  • 6. afdeling af Midland Historic Rally Cup 2010
  • 6. afdeling af Klassisk Rally Cup
  • 6. afdeling af Quaker State Volvo Original Cup DK 2010

Rallypakke og program:
Fra fredag den 5. november om morgenen er det muligt at købe rallypakker hos:
Monarch Slagelse, Trafikcenter Allé 4, Stop 39.
Dinitrol/VSB, Trafikcenter Allé 16, Stop 39.
Rallypakken vil koste 100 kr.
Publikum har mulighed for at parkere på Trafikcenter Allé 30, Stop 39.

Slagelse Auto Sport


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Brian Madsen
  • Christian Jensen
  • Ib Kragh
  • Karl-Åge Jensen
  • Max Christensen
  •