Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Nykjær viste storform

European
Touring Car
Cup 

18/10/10 

Blev nummer 2 i EM for standardbiler
Den danske professionelle racerkører Michel Nykjær blev med søndagens to sejre i sin Seat Leon TDI nummer 2 i ETCC, europamesterskabet for standardbiler. Og den placering fik han til trods for, at han kun deltog i fire ud af de seks mesterskabstællende løb.
Nykjær kunne ikke være med i årets to første løb.
 

Begge sejre i søndagens løb på den på den regnvåde Franciacorta-racerbane ved Brescia i Norditalien blev vundet efter forrygende kørsel med mange overhalinger. For Nykjær er det endnu et flot resultat i et efterår, der er gået helt fantastisk:
"I andet løb blev jeg kørt af banen og var otte sekunder bagud, men fik kørt mig op og vandt alligevel," sagde en tilfreds Michel Nykjær.


Michel Nykjær i Seat overhaler mesterskabsførende James Thompson i Honda udvendigt i sving 1.
(Foto: FIA ETCC)

Med fire ETCC-sejre ud af fire mulige har Nykjær sat streg under sit format:
"Michel har bevist sin store klasse, og kun den kendsgerning, at han ikke deltog i årets første to løb, bevirkede, at han ikke tog EM-titlen," siger hans hovedsponsor Henrik Lind, Pole Position Denmark.


Michel Nykjær og hans Seat Leon TDI var i særklasse i de to sidste løb til europamesterskabet for standardbiler.
(Foto: FIA ETCC)

Titlen gik i stedet til englænderen James Thompson i Hartmann Racings danskbyggede og -indsatte Honda Accord. Thompson fik kun én sejr i seks løb i år, men sluttede med 44 point foran Nykjær på 40 og svenskeren Thomas Engström i Honda på 38.


Til trods for at han kun kørte fire ud af seks løb blev Michel Nykjær nummer 2 i EM efter englænderen James Thompson, men foran svenskeren Thomas Engström.
(Foto: FIA ETCC)

Med afslutningen på ETCC resterer der nu to løb i WTCC-serien i Japan og Macau for Michel Nykjær, og her har danskeren stadig en chance for at slutte året som bedste rookie i verdensmesterskabet for standardbiler.

Pole Position Denmark


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • SR-Sport
  • SUNRED Engineering
  • Franciacorta
  • 17/10/10 - Franciacorta - European Touring Car Cup
  •