Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Championship

Scandinavian Touring Car Championship 2011

STCC 
14/10/10 

Kalenderen er klar, der køres ni afdelinger på seks baner
Kalenderen for Scandinavian Touring Car Championship 2011 er nu klar. Den kommer til at omfatte ni afdelinger på lige så mange weekender fordelt over seks baner. Ligesom i år vil startskuddet finde sted på FDM Jyllandsringen, hvor første løb køres den 30. april, og finalen vil blive kørt den 23.-24. september på Mantorp Park.
 


Også i 2011 kommer FDM Jyllandsringen til at lægge asfalt til to af afdelingerne i Scandinavian Touring Car Championship.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”I 2011 bliver vi et rigtigt skandinavisk mesterskab, og vores vision om STCC i fremtiden kommer et skridt nærmere en virkeliggørelse,” siger Peter Elgaard, der er bestyrelsesmedlem i STCC AB. ”Vi har et forsat godt samarbejde med baneejerne i Danmark og Sverige, og sammen arbejder vi langsigtet for at højne niveauet på vores arrangementer.”

For nyligt meldte endnu et stærkt navn sig under fanerne i Scandinavnain Touring Car Championship. Det er VM-stjernen Rickard Rydell, Sverige, som skal deltage i serien sammen med det svenske Chevrolet-team. Flere andre topnavne forventes at komme til start.

”Udover Richard Rydell vil næste sæson byde på et stort startfelt med stærke kørere fra Sverige, Danmark og Norge,” siger Bob Huzell, der er administrerende direktør for STCC AB. ”Det bliver uhørt tæt.”

Takket være den korte distance til Danmark regner Magnus Öhrström, der er administrerende direktør for Ring Knutstorp, med et større tilskuerunderlag i fremtiden.

”Vores nærhed til København og hovedstadsregionen gør, at mange danske fans ser os som hjemmebane, og det er naturligvis fordelagtigt for os,” siger han. ”Det skandinaviske mesterskab er helt klart et skridt i den rigtige retning for at øge interessen for sporten i vores region, og vi ser frem mod at tage imod det danske publikum næste år.”


I september blev der kørt finaleløb i Scandinavian Touring Car Cup på Ring Knutstorp ved Helsingborg. Også i 2011 afvikles der to løb i Scandinavian Touring Car Championship i øresundsregionen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Kalenderen for Scandinavian Touring Car Championship 2011:

Dato Bane Land
30. april-1. maj FDM Jyllandsringen Danmark
13.-14. maj Ring Knutstorp Sverige
27.-28. maj Mantorp Park Sverige
17.-18. juni Göteborg City Arena Sverige
1.-2. juli Falkenberg Sverige
12.-13. august Karlskoga Sverige
27.-28. august FDM Jyllandsringen Danmark
9.-10. september Ring Knutstorp Sverige
23.-24. september Mantorp Park Sverige

For en god ordens skyld skal der gøres opmærksom på, at løbsweekender i Sverige dækker en fredag og lørdag, mens løbsweekender i Danmark dækker en lørdag og søndag.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Falkenberg
  • Gelleråsen(Karlskoga)
  • Göteborg (gadeløb)
  • Jyllandsringen
  • Mantorp Park
  • Ring Knutstorp
  • DTC og STCC på vej mod fremtiden – nyt koncept klart
  • STCC 2012-reglementet præsenteret
  •