Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Hårfin sekundfinish

DM Rally 
10/10/10 

Peugeot Sport Dealer Team DK leverede hårfin sekundfinish i BMC Rally
Afslutningen på årets fjerde og næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally blev særdeles nervepirrende for Peugeot Sport Dealer Team DK. Inden starten af sidste hastighedsprøve førte Christian Jensen og Søren Tøndborg fra henholdsvis Ans og Kjellerup med bare to tiendedele af et sekund, men de forsvarende Danmarksmestre tog ikke sejren i årets BMC Rally.
 

Den gik i stedet til det andet mandskab hos Peugeot Sport Dealer Team DK, Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen fra Viborg og Bjerringbro. De brugte to sekunder mindre end teamkammeraterne på den sidste hastighedsprøve og vandt dermed løbet med et samlet forspring på 1,8 sekunder.

”Det var dejligt med en sejr, det var bare super,” siger Karl-Åge Jensen, da hans første generalsejr i godt to år var kommet i hus. ”Det er nok allermest måden, hvorpå vi vandt, der var fantastisk. Vi havde en kanonfight om sekunderne fredag aften, og den fortsatte i dag, så det var bare super.”


Karl-Aage Jensen og Freddy Pedersen vandt BMC Rally og kom alene i front for Danmarksmesterskabet i rally.
(Foto: Jimmy Mikkelsen)

”I aftes første Michael Pedersen. I dag tog Christian over, men så kom vi fra baghjul og kom tilbage i front for løbet. Så havde vi et kiks, og derefter var det Christian, der kom tilbage på førstepladsen, men så vandt vi den sidste prøve. Der var al den drama og spænding, som man kunne håbe på et i DM-rally. Det har været kanon!”

”Det har været et kanonrace,” siger Christian Jensen. ”Karl-Åge var bare hurtigere end os, og det må vi bare tage hatten af for.”

”Det, som er sjovt, er, at vi som team har leveret varen. Jeg har ikke været bange for, at det ikke skulle være en af os, som skulle vinde. Det var mere spørgsmålet om, hvem af os der skulle vinde. Men at det skulle blive så spændende, har bare været sjovt. Vi taler om et rally med 130 km hastighedsprøver, og som Karl-Åge og Freddy vinder med 1,8 sekunder. Det svarer til 60 meter. Det er da race, om man vil noget!”

BMC Rally varede over to dage, hvor førstedagen stort set foregik i mørke og på lumske grusveje. Trods dårlige odds var Christian Jensen og Søren Tøndborg her meget tæt på at tage føringen ved nattepausen.


Christian Jensen og Søren Tøndborg var med i kampen om sejren, men sluttede 1,8 sekunder efter teamkammeraterne.
(Foto: Jimmy Mikkelsen)

”Vi havde ikke regnet med, at vi kunne hænge så godt på grusvejene med skårne slickdæk, men det viste sig ikke at være helt tosset,” fortæller Christian Jensen. ”Vi havde på forhånd regnet med at skulle være bagefter, men det var super, at vi lørdag morgen kunne starte ud med bare at være 0,7 sekund efter.”

”Vi var i teamet handicappet af ikke at have grusdæk, men vi leverede gode resultater ved at køre på slickdæk. Vi har virkelig kæmpet meget. Der blev ikke givet noget ved dørene,” siger Karl-Åge Jensen.

Peugeot Sport Dealer Team DK’s nestor er nu er alene i front i kampen om årets Danmarksmesterskab i rally, som afgøres i den første weekend af november på Vestsjælland. Karl-Aage Jensen har et forspring på otte point forud for finalen, hvor der er 20 point på højkant.

”Det er en god position at være i,” siger Karl-Aage Jensen.” Det er skønnere at føre med otte point end at være bagud med otte. Kan vi holde det samme tempo i bilen som i dag, og tingene ellers bare spiller, så er vi ikke så nervøse for det sidste løb.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Karl-Åge Jensen
  • Søren Tøndborg
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Bramming
  • 09/10/10 - Bramming - DM Rally
  •