Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Lotus Racing med Red Bull teknologi

Formel 1 
07/10/10 

Lotus Racing har offentliggjort at man i de næste sæsoner vil anvende teknologi fra Red Bull Technology. Nærmere bestemt drejer det sig om gearkasser og hydrauliske systemer.
Dermed ser det ud til at hele 'kraftværket' bliver skiftet i Lotus Racings biler. Forleden blev det bekræftet at man er kommet ud af kontrakten med motorproducenten Cosworth.
 

Lotus Racing har valgt at skifte både motorer, gearkasser og det hydrauliske system ud i deres Formel 1 racere. Forleden offentliggjorde teamet sammen med Cosworth at man er kommet ud af den ellers 3 årige kontrakt mellem de to parter.

Nu ryger den Xtrac gearkasse og det hydraulik-system fra samme firma, som teamet har anvendt i år også. Man er åbenbart nået til erkendelse af kombinationen af Cosworth og Xtrac komponenter ikke har været den mest pålidelige og holdbare.


Ny gearkasse og hydraulik fra Red Bull Technology i næste sæson
(Foto: Motorsporten.dk)

Med indgåelsen af den nye aftale med Red Bull Technology er man kommet endnu tættere på de mange formodninger om at Lotus Racing skifter til Renault motorer i fremtiden. Rygtet har været der længe, men endnu har ingen bekræftet nogen aftale. Men med den nye kontrakt med Red Bull Technology er det vel kun et spørgsmål om tid før det sker. Faktisk mener mange iagttagere at Lotus Racing vil annoncere en kontrakt med Renault allerede i løbet af en uges tid.

Med til historien hører også at man på 2011 bilerne ikke må anvende noget der kommer i nærheden af dobbelte diffusere. Det gør at man rent designmæssigt kan skabe en 'tættere' bil. Lotus Racing har ganske givet kigget over skulderen hos flere teams, for at se hvordan det er klaret andre steder.

Dons

Læs mere om:
  • Lotus Racing
  •      ASETEK SIMSPORTS