Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Blandede belgiske bolsjer

Formula Renault
2.0 NEC 

06/10/10 

At køre racerløb på den legendariske Spa-Francorchamps bane i Ardennerbjergene, er de fleste racerkøreres drøm. Danske Mikkel Mac havde derfor store forventninger til weekendens tre løb. At han samtidig kunne sikre sig føringen i Formel Renault 2.0 NEC mesterskabet, fik den forgangne weekend til at se rigtigt lovende ud.
 

Men påkørsler og skuffelser var desværre resultatet af anstrengelserne, heldigvis ligger Mac stadig på en solid andenplads i mesterskabet og blev den bedste NEC kører i flere af løbene. Et løb der var besat af stærke Eurocup gæsteteams som Epsilon og van Amersfoort.

Med en fremragende kvalifikation bag sig, med startplaceringer som henholdsvis nummer to i løb 1 og tre i løb 2, var der lagt op til en stor dansk weekend i Belgien, ikke mindst da Spa er KTR teamets hjemmebane. I lørdagens første løb blev Mikkel påkørt to gange, hvilket kostede ham føringen i løbet. Uheldene fortsatte om søndagen; en sjetteplads og en elvteplads var søndagens resultat, men de tal fortæller langt fra hele historien.


(Foto: Chris Schotanus)

I søndagens to løb var der endnu flere uforskyldte påkørsler af den unge dansker på programmet, men kampånden er stærk hos Mac. Takket være en målrettet indsats, blev der trods den hårde kørsel hevet vigtige point hjem, så scenen er sat til sæsonfinalen på Nürburgring.

”I søndagens første løb startede jeg fra tredjepladsen, men løbet formede sig ikke helt som jeg havde håbet. Jeg sluttede på sjettepladsen, heldigvis med den mesterskabsførende Ludwig Ghidi bag mig, og Jeroen Mul der ligger på tredjepladsen, ligeledes efter mig.”


(Foto: Chris Schotanus)

”I dagens andet løb var jeg virkeligt opsat på et solidt resultat, jeg startede fra femtepladsen. Men igen bliver jeg ramt af en konkurrent. Det var helt uforskyldt, og jeg fik bukket en wishbone så bilen styrede slet ikke som den skulle. Jeg får kæmpet bilen rundt på den lange Spa bane, og ender på en elvteplads. Jeg blev igen bedste NEC kører i et felt der både rummer NEC kørere og Eurocup gæstekørere. Derudover spandt Mul, så min andenplads i mesterskabet har jeg nu et solidt greb om!”

”Jeg ser frem til Nürburgring, nu vil jeg have det mesterskab! Mit team og jeg har virkeligt knoklet for at få det til at ske. Så jeg synes helt ærligt at jeg har fortjent det. Nu skal tiden bare gå, så vi kan komme igen!”


(Foto: Chris Schotanus)

Sæsonfinalen køres på den tyske Nürburgring bane den 16. / 17. oktober, hvor der igen køres 3 løb. Derfor er der 90 point at køre om, og mesterskabet er således ikke afgjort. Mikkel Mac ser frem til denne weekend, og muligheden for at sikre Danmark et NEC mesterskab!

Aslak Vind
Presseansvarlig
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • KTR
  • Spa-Francorchamps
  • 03/10/10 - Spa-Francorchamps - Formula Renault 2.0 NEC
  •