Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Skuffelser efter flot kvalifikation på legendariske Spa

Formula Renault
2.0 NEC 

02/10/10 

Nu er det næstsidste løbsafdeling for danske Mikkel Mac på den belgiske Spa- Francorchamps bane, og således ved at være sidste chance for at tage føringen i Formel Renault 2.0 Northern European Cup mesterskabet. Den 17 årige dansker har længe forsvaret sin andenplads, og målet er føringen i mesterskabet og præmien - en Formel Renault 3,5 test.
 

Mac imponerede i lørdagens kvalifikation til weekendens første ud af tre løb, han kunne i regnvejr sikre sig en startplacering som nummer 2 foran en del mere rutinerede Eurocup kørere, og derudover kan han se frem en startplacering som nummer 3 i søndagens første ud i alt to løb. At det hele så skulle ende med to påkørsler, er således en stor skuffelse.

”Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal mene om det hele, ”siger Mikkel efter det tumultariske og regnvåde løb. ”Jeg fik en rigtig god start fra min andenplads på gridden, og førte løbet ud af det første sving. Derefter blev jeg påkørt af en konkurrent, som spandt mig rundt.”

”Den førende i serien, Ludwig Ghidi, slap forbi sammen med yderligere to konkurrenter. Senere i løbet blev jeg påkørt igen, i Busstop chikanen lige før langsiden. Der er tilsyneladende en overmodig kører som skal prøve et smart træk, og kaster bilen ind over kerben lige bag mig. Desværre så ender han i stedet med at køre lige ind i siden på mig. Heldigvis kan jeg fortsætte, men bilen kørte slet ikke som den skulle.”

” Jeg slutter på femtepladsen i løbet bag Ludwig Ghidi som jeg ellers skulle hente point på. Hvis man skal fokusere på noget positivt, så er jeg fortsat på andenpladsen i det samlede mesterskab lige bag Ghidi. Og der er stadig 150 point at køre om i mesterskabet. Men jeg må have gjort noget i et tidligere liv, som indhenter mig nu. Eller også er det bare Spa, som får alle racerkørere til at få horn i panden.”

”Nu arbejder vi sent sammen med teamet, for at løse problemerne med bilen så vi er klar til løbet i morgen, hvor jeg starter fra tredje startplacering. Og teamet skal have ros, de gør virkeligt alt hvad de kan.”

Næste løb køres søndag klokken 11.30, og weekenden sluttes af med det tredje løb klokken 16.00 søndag eftermiddag på Spa- Francorchamps banen i Ardennerbjergene.

Med venlig hilsen Aslak Vind
Presseansvarlig
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Spa-Francorchamps
  • 03/10/10 - Spa-Francorchamps - Formula Renault 2.0 NEC
  •