Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BritCar

Dansk bygget racerbil, føre i Britcar 24H

BritCar 
02/10/10 

Aquila: En lille dansk sensation i verdensklasse
Ikke alene er det første gang nogensinde at en danskbygget bil er stillet op til et 24-timersløb, Team Wessex Vehichles' Aquila CR1 fra den lille fabrik i Gram i Sønderjylland har konstant været hurtig og hurtigst under træning og tidtagning til weekendens Britcar 24-timersløb på den legendariske Silverstone bane i England, hvorfor den danskkonstruerede og danskbyggede bil starter som en af de absolutte favoritter fra den bedste startposition, pole position.
 

30 min. inde i løbet ligger Aquila 15sec. foran nummer 2.

Bilens ejer, den erfarne Nigel Mustill, Wessex Vehicles, som også er den britiske agent for Aquila, støttes teknisk af Christopher Tolman Motorsports og Dan Suenson fra Aquila, og Nigel deler rattet i løbet af det lange forestående døgn med en trio af erfarne britiske kørere, Rob Huff, Phil Bennett og tidligere Formel 1 testkører Kelvin Burt, som dermed nok også giver den knaldgule Aquila med 7-liters Chevroletmotor det stærkeste kørerhold i det 61 biler store startfelt.


(Foto: Aquila Racing Cars)

Forventningerne til den stærkt kørende danskbyggede bil er store, men der kan ske mange ting i et 24-timersløb, så intet er givet på forhånd.
Men uanset slutresultatet kl. 16:30 søndag, så er det som Aquila indtil nu har præsteret imponerende efter en hvilken som helst målestok.

Aquila RacingCars


Læs mere om:
  • Silverstone
  •