Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am GT Class

Fantastisk andenplads til Jan Magnussen

Grand Am
GT Class 

12/09/10 

- i USA i tæt finish
Jan Magnussen kørte sig i sin Camaro GT.R til en fantastisk andenplads i GT klassen ved finaleløbet af Grand-Am, der blev afviklet på Miller Motorsports Park ved Salt Lake City, natten til søndag dansk tid. Samtidig kunne Jan Magnussens team Stevenson Motorsports, fejre den første sejr til Chevrolet Camaro GT.R, da holdkammeraterne Robin Liddell og Andrew Davis sejrede, en sejr Jan Magnussen havde en stor indflydelse på, da han den sidste halve time af løbet lå lige bag sin teamkammerat og afviste alle angreb fra de bagfra kommende konkurrenter.
 

Jan Magnussen var kun 0,188 sekund bag den vindende Camaro, men bag ham kom konkurrenterne så tæt på, at de fem første biler over målstregen var dækket af mindre end to sekunder.


(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen havde overtaget sin Camaro GT.R fra holdkammerat Gunter Schaldach på syvendepladsen, med to timer tilbage af det 2 timer 45 minutter lange løb. Herfra arbejdede han sig op igennem feltet og overhalede blandt andet sin ven og normale Corvette teamkammerat Johnny O’Connell, der også var til start i den stærke GT klasse på hele 17 biler. I front lå Stevenson Motorsports anden Camaro, men Magnussen kørte sig op til andenpladsen og lukkede hullet til holdkammeraten efter en serie af flotte hurtige omgange. Mod slutningen bragte et par perioder med gult flag feltet endnu tættere sammen, så Magnussen var nødsaget til at spærre det bedste han kunne, for at sikre Stevenson Motorsports den flotte 1-2 sejr og dermed Camaro’ens første sejr.

”Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været så glad for en anden plads” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Selvfølgelig ville jeg ønske, at det var mig, der var kørt først over målstregen, men det vigtigste i dag var en sejr til teamet. Da jeg kom op bag Robin (Lidell – red.) var jeg ikke i tvivl om, at jeg ikke skulle risikere noget, ved at forsøge at gå forbi. Havde det ikke været holdkammerater foran, så havde jeg sat et angreb ind, men nu måtte jeg i stedet afvise angrebene bagfra, så vi kunne køre en 1-2 sejr hjem til teamet. Det er fantastisk at slutte Grand-Am sæsonen med den første sejr til teamet og Camaro’en. Til sidst var det rigtig, rigtig tæt og jeg fik skiftet position med Mazda’en, der lå bag mig, et par gange på de sidste omgange, hvor han kom forbi, men kom for langt og jeg igen kunne tage positionen tilbage. Det er fedt at slutte af med, at give gutterne i teamet noget at fejre efter en sæson, hvor det flere gange har været tæt på en sejr”.


Læs mere om:
  • Andrew Davis
  • Gunther Schaldach
  • Jan Magnussen
  • Robin Liddell
  • Stevenson Motorsports
  • Salt Lake City
  •