Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

Christensen tættere på titlen
Siepmann fik debutsejr

Renault DTC
Light Cup 

07/09/10 

Renault DTC Light Cuppen bød på flere dramatiske indslag
Michael Christensen, Varde, kom et skridt tættere på titlen i årets Renault DTC Light Cup, da han på FDM Jyllandsringen scorede to maksimumscorer ud af tre mulige ved årets GP Danmark. Hurtigste tid i tidtagningen og en sejr i det afsluttende løb for den hurtige mærkeklasse betyder, at den tidligere dobbelte Danmarksmester i rallycross nu har et forspring på 43 point til Jacob Kristensen, Hadsten, forud for årets DM-Finale, hvor der er 60 point på højkant.
 

Årets storløb gav også en ny kører mulighed for at bestige det øverste trin på podiet for første gang. Det var Christian Siepmann, Århus, der fik denne ære efter at have ført første løb fra start til mål.

På baggrund af tidtagningsresultatet startes det første af de to løb i Renault DTC Light Cup i omvendt rækkefølge, og for tredje løbsweekend i træk var Christian Siepmann en af de to kørere, der på denne baggrund kom til at starte i forreste række. Men i modsætning til de foregående løbsweekender var der denne gang ikke nogen, som kom forbi ham i det ti omgange lange løb. En medvirkende årsag hertil var bl.a. en safety car-periode, hvor løbet over en række omgange blev neutraliseret.

Jacob Kristensen, Hadsten, og Michael Christensen, Varde, der qua deres hurtighed vanen tro skulle starte fra bageste række, avancerede således ikke i det tempo, de normalt har præsteret, da Renault DTC Light Cup-løbene denne gang havde stående start. Først godt midtvejs i løbet kunne Jacob Kristensen begynde at lave overhalinger, og et par omgange senere kom der også gang i Michael Christensens avancement, men selv om det lykkedes de to mesterskabskandidater at køre Christian Siepmann ind, havde de også deres egen interne kamp, som gjorde, at Christian Siepmann til sidst kunne køre sin første sejr hjem.

Andet løb for Renault Clio Cuppen havde derimod et mere traditionelt forløb, hvor det var Michael Christensen og Jacob Kristensen, som førte feltet an og kæmpede om løbssejren, der for syvende gang i denne sæson gik til Michael Christensen.

Begge løb i Renault Clio Cuppen havde sine dramatiske elementer. Ved starten af det første heat ramte Roland Poulsen, Sverige, den forankørende Jan Engelbrecht, Virum, da feltet var på vej ind på publikumslangsiden på første omgang. Uheldet gik dog værst ud over Roland Poulsen, der tog en rulletur.

Begge biler blev dog klar til andet løb, hvor det lykkedes Jan Engelbrecht at køre sig fra ottende- til femtepladsen, mens Roland Poulsen i kampen om sjettepladsen havde et sammenstød på sidste omgang med Ronni Nielsen, Smørum, som betød, at sidstnævnte ikke kunne fortsætte, mens Roland Poulsen blev idømt en tidsstraf.

Mens Michael Christensen efter GP Danmark mere og mere ligner en ny mester, er kampen om bronzen blevet mere åben. Fra Roland Poulsen på tredjepladsen til Jan Seerup, Greve, på sjettepladsen er der bare syv point.


Michael Christensen kom tættere på titlen i Renault DTC Light Cup med en sejr på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Stillingen i Renault DTC Light Cup:

Pl. Kører Hjemsted Mærke Point
1 Michael Christensen Varde Renault Sport Clio III 281
2 Jacob Kristensen Hadsten Renault Sport Clio III 238
3 Roland Poulsen Sverige Renault Sport Clio III 160
4 Martin Frederiksen Odense M Renault Sport Clio III 158
5 Christian Siepmann Århus Renault Sport Clio III 157
6 Jan Seerup Greve Renault Sport Clio III 153
7 Ronni Nielsen Smørum Renault Sport Clio III 140
8 Jan Engelbrecht Nærum Renault Sport Clio III 133
9 Mads Caprani Randers Renault Sport Clio III 19

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christian Siepmann
  • Jacob Kristensen
  • Michael Christensen
  • Roland Poulsen
  • Jyllandsringen
  • 05/09/10 - Jyllandsringen - Renault DTC Light Cup - DM
  •