Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DK Racing skal prøve sin Opel Corsa i nye rammer

Danish Endurance
Championship 

08/09/10 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTo sejre og en enkelt andenplads. Det er den aktuelle status for DK RASING, her hvor teamet er nået mere end halvvejs gennem årets sæson i Danish Endurance Championship. Mandskabet med den hvide Opel Corsa ligger på en solid førsteplads med god afstand til konkurrenterne, men forud venter en ny og anderledes udfordring.
 

Mens de tre hidtil kørte afdelinger alle har fundet sted på Padborg Park, skal den kommende køres på Jyllandsringen den 11. september, og det bliver første gang, at Peter Ager, Tom Pedersen og Per Johansen skal køre race med den nye racerbil på netop den bane. Men det er ikke noget de frygter.

”Jeg er overbevist om, at vi bliver meget, meget konkurrencedygtige,” vurderer Per Johansen, der som den eneste i DK Racing's kørertrio har haft lejlighed til at prøve racerbilen på Jyllandsringen.

”Vores bil vil være bedre end på Padborg Park, for der er mange flere svingkombinationer, og vi har en bil, der har nogle kanon gode køreegenskaber, så jeg regner med, at vi står rigtig, rigtig godt i forhold til de andre. Jeg var deroppe for første gang i år ved en testdag i august. Vejret var ikke det bedste, men jeg fik to testpas, hvor det var nogenlunde tørt, og bilen virker til at køre rigtig godt deroppe.”

Mens Per Johansen kun har kørt et løb på racerbanen ved Silkeborg – det var sidste års premiereafdeling af Danish Endurance Championship – har både Peter Ager og Tom Pedersen kørt rigtigt mange løb og omgange der.

”Jeg tror, at bilen vil ligge godt til Jyllandsringen,” siger Peter Ager. ”Bilen har en god størrelse til Jyllandsringen, og der er ikke så meget langside som eksempelvis på Padborg Park. På Jyllandsringen vil motoren også passe bedre til banen end det f.eks. er tilfældet på Padborg Park, hvor vi mangler lidt hestekræfter på langsiden.”

Mens Padborg Park grundlæggende har to langsider, hvoraf den ene dog har en indsat chikane, består Jyllandsringen groft sagt af den ene svingkombination efter den anden.

”Vi har en bil, der styrer hamrende godt, så der tror jeg bare, at vi kommer til at køre rigtig, rigtig stærkt, så jeg glæder mig til at køre race i Corsaen på Jyllandsringen,” siger Tom Pedersen.

I mesterskabet indtager DK Racing førstepladsen i klassen for biler op til 2000 cm3 – en position, der er blevet skabt på basis af to sejre og en andenplads i årets tre hidtil kørte løb.

”Jeg tror, at vi bliver stærke på Jyllandsringen,” forudser Peter Ager. ”De andre konkurrenter bliver selvfølgelig også stærke, og VHA Trims bil, som vandt det sidste løb, vil også være hurtig på banen. Det er selvfølgelig en ny situation, men jeg tror på, at Corsaen er god på Jyllandsringen, og jeg tror, at vi er gode i forhold til BMW’en, Porschen og Audien, som vi konkurrerer imod. Der er ved at være konkurrence om det!”

DK Racing


Læs mere om:
  • Per Johansen
  • Peter Ager
  • Tom Pedersen
  • DK Racing
  • Jyllandsringen
  • 11/09/10 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship
  •