Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Duellen mellem Mosebo og Jokinen fortsætter

207 Spider Cup
DK 

02/09/10 

207 Spider CupWeekendens Peugeot Spider Cup-løb får en ekstra dimension.
Der er dømt Danmark mod Sverige i hovedattraktionen Scandinavian Touring Car Cup ved weekendens GP Danmark på FDM Jyllandsringen. Men der er også dømt Danmark mod Sverige, når det gælder sportsvognsfeltet ved årets storløb på racerbanen ved Silkeborg.
 

Ligesom ved Åbningsløbet i april, hvor der var premiere på Scandinavian Touring Car Cup, bliver der afviklet et fælles sportsvognsløb for den danske Peugeot Spider Cup og den svenske Radical løbsserie. I begge tilfælde er der tale om åbne racersportsvogne, men under karrosserierne er der en række markante forskelle, der gør, at der ikke bliver tale om en direkte konkurrence de to klasser imellem. Der er snarere tale om løb i bedste Le Mans-stil, hvor man jo har LMP1- og LMP2-klasserne i samme felt.

Derimod kommer man til at opleve en meget direkte konkurrence blandt kørerne i Peugeot Spider Cuppen, hvor GP Danmark bliver næstsidste afdeling af mesterskabet.

Dette mesterskab har indtil videre været en duel mellem Søren Mosebo, Rødovre, og Johan Jokinen, Århus. Tre sejre, to andenpladser og en tredjeplads er det blevet til hver af kørerne, og at der alligevel er 13 points forskel mellem dem i toppen af tabellen, skyldes udelukkende det faktum, at Johan Jokinen er udgået fra et enkelt løb, mens Søren Mosebo i stedet er noteret for en fjerdeplads, som netop giver 13 point på kontoen!


Søren Mosebo og Johan Jokinen kæmper om titlen i Peugeot Spider Cuppen, mens Allan Olsen lurer bagved.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

GP Danmark tegner derfor til at blive en ny duel mellem de to tidligere karting- og Formel Ford-kørere, der gennem deres tidligere karriere begge er blevet tildelt den prestigefyldte Colding-pokal indenfor kartingsporten og blevet kåret som årets talent.

I feltet i Peugeot Spider Cuppen finder man dog også en joker. Det er Allan Olsen, Holbæk, der er veteranen i klassen. Han har nemlig været med siden Peugeot Spider Cuppen blev introduceret i 2008, og han har ikke misset et eneste løb siden. Sidste år kom de første podieplaceringer, og i maj i år kørte han så sin første sejr i hus. Allan Olsen indtager aktuelt tredjepladsen, og han er den kører, som oftest har givet d’herrer Mosebo og Jokinen problemer.

Stillingen i Peugeot Spider Cup mesterskabet:

Plac. Kører Hjemby Point
1 Søren Mosebo Rødovre 122
2 Johan Jokinen Århus 109
3 Allan Olsen Holbæk 93
4 Henrik Jansen Roskilde 58
5 Thomas Mueller Allerød 34
6 Rasmus Wendelboe Roskilde 32
7 Carsten Brandt Århus 13
Dan Träger København 13
9 Kim Rødkjær Hornsyld 11

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Johan Jokinen
  • Søren Mosebo
  • Jyllandsringen
  • 05/09/10 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK
  •