Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

Austin banen i Texas præsenteret

Baner 
06/09/10 

Arrangørerne af det kommende Amerikanske Grand Prix har sammen med en repræsentant fra Hermann Tilkes designfirma, præsenteret layoutet på den kommende Grand Prix.
Banen kommer som tidligere omtalt til at ligge sydøst for Austin, Texas, og bliver 5,47 kilometer lang, indeholder 20 sving og har en højdeforskel på 40,5 meter.
 

Den kommende Formel 1 Grand Prix bane i Austin er blevet præsenteret af arrangørerne sammen med en repræsentant fra Hermann Tilkes designfirma. Endnu er det kun tegninger man får at se, men umiddelbart ser det egentligt ret spændende ud.

Banen som bliver 3,4 miles eller 5,47 kilometer lang indeholder 20 sving og er rimeligt kuperet. Det vil sige, at banen har en del småbakker, men mest spændende er umiddelbart den stejle stigning lige efter startlinien. Det ser dog nok mere voldsomt ud på nedenstående illustration 2 end den bliver i virkeligheden, men dog udfordrende alligevel.


Klik på billedet for at se i en større udgave.
(Grafik: Formula1UnitedStates.com)

Et eller andet må man sige at Hermann Tilke og hans designerteam har fået en genial ide. Nemlig at lade sig inspirere af sving fra andre baner.
Sektionen fra sving 3 til sving 6 har en vis lighed med Maggotts/Becketts sektionen på Silverstone.
Går vi videre så har sving 12 til 15 en vis lighed med stadionsektionen på Hockenheim banen.
Sving 16 til 18 minder meget om dobbelt-svinget på Istanbul Park.


Klik på billedet for at se i en større udgave.
(Grafik: Formula1UnitedStates.com)

Det ventes at topfarten bliver på lidt over de 320 km/t.

Første kommentar kom ikke helt uventet fra Bernie Ecclestone omend den var kort:
"Jeg kan godt li' den."

Det ventes at der er tre oplagte oplagte overhalingsmuligheder på banen hvor man kører venstre om ligesom man gør på Istanbul Park og i Brasilien.

Opførslen af hele anlægget ventes at starte i december måned. Første Grand Prix på banen køres i 2012 og der er allerede lavet en kontrakt gældende i 10 år.

Dons

Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  • Den nye GP bane i Austin - hvordan langt er de?
  •