Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Mikkel Mac fik andenplads i Tjekkiet

Formula Renault
2.0 NEC 

31/08/10 

Efter en fjerde- og en femteplads i weekendens to første Formel Renault 2.0 NEC løb på Autodrom Most, kom den 17 årige danske racerkører, Mikkel Mac med en andenplads i søndagens sidste løb endelig tilbage på podiet. Kun overgået af en langt mere rutineret gæstekører fra Eurocup serien, Kevin Korjus, er angrebet på den endelige føring af mesterskabet tilbage på sporet!
 

Andenpladsen i Formel Renault 2.0 Northern European Cup mesterskabet bag belgiske Ludwig Ghidi er således cementeret, og kun opsætningsmæssige problemer på bilen afholdt Mac fra at tage sejren. Søndagens første løb var dog ikke nogen særligt lovende optakt, til eftermiddagens podie.


(Foto: Chris Schotanus)

”I søndagen første løb fik jeg en femteplads, der var jeg bare ikke hurtig nok, ” fortæller Mikkel på vej hjem fra Tjekkiet. ”Setuppet var ikke optimalt. Det var frustrerende, især når vi har testet på banen i torsdags. Men sådan er racing også, man må bare koncentrere sig og samle point. Det ærgrer mig bare, at den førende i mesterskabet, belgiske Ludwig Ghidi, har taget 3 point på mig i dette løb. Jeg skulle indhente ham, ikke komme længere væk.”

Frem til søndagens andetog sidste løb blev der arbejdet intenst hos Macs belgiske KTR team, og det gav den fart som den unge kører fra Nykøbing Falster havde efterlyst hele weekenden. En andenplads under næsten umulige omstændigheder var i hus, mens pludselig regn gjorde banen til en skøjtebane.

”Det var et fedt løb! Løbet startede sådan set stille og roligt ud, gæstekøreren Kevin Korjus, Ludwig Ghidi og jeg stak af i en tremandsgruppe. Og SÅ åbnede himlens sluser sig pludseligt, der kom der virkeligt meget regn på banen. Både Kevin og jeg er ved at spinne af, men vi redder den i sidste øjeblik.”

”Så heldig er Ghidi ikke, så fra at ligge foran mig, ligger han pludselig på tredjeplads. Han lå cirka 1,3 sekund efter mig, og jeg havde styr på ham. Men da jeg skulle forbi nogle overlappere som jeg skal overhale med en omgang, var der en der åbenbart ikke brugte sine spejle så jeg var ved at ryge af i et sving.”

”Mul som ligger lige bag mig i mesterskabet kører sig selv af, jeg tager ham hvorefter han løber tør for benzin mens han prøver på tage placeringen tilbage igen fra mig. Jeg får udbremset ham, så han bliver aldrig et reelt problem. Men WAUW sikke et løb! Dejligt at slutte denne kaotiske weekend af på podiet!”


(Foto: Chris Schotanus)

Næste løb er på den legendariske Spa-Francorchamps bane i Belgien den 1. / 3. oktober. Der er kun to afdelinger tilbage i kalenderen med hver tre løb på en weekend, og 90 point på spil hver weekend. Slutspillet om Formel Renault 2.0 Northern Cup titlen er i gang!


(Foto: Chris Schotanus)

Stilling i mesterskabet efter Autodrom Most:

Plac. Kører Point
1 Ludwig Ghidi 293
2 Mikkel Mac 267
3 Jeroen Mul 232

Aslak Vind
Presseansvarlig
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Ludwig Ghidi
  • Mikkel Mac
  • KTR
  • Most
  • 29/08/10 - Most - Formula Renault 2.0 NEC
  •