Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sejr til Hamilton på Spa

Formel 1 
29/08/10 

Vettel og Button i sammenstød
Hvad man vil man mon huske Spa-Francorchamps for, når lyset bliver slukket over 2010 sæsonen. At Hamilton vandt og overtog føringen i VM, selvfølgelig. Men løbet vil nok mest blive husket for at da det startede havde man fem bejlere til VM titlen - og da det sluttede havde man kun to. Selvfølgelig kan dette billede ændres, Webber og Hamilton skal jo bare pille hinanden af ved først givne lejlighed og så er der fem bejlere igen. Men sandsynligheden taler for at der var tre små racerkørere der faldt af vognen i dag.
 

Mark Webber holdt på pole, da de fem røde lygter blev slukket - og det var lige før han blev holdende. Et par centimeter rykkede bilen sig, før den næsten stod stille. Inden han kom rigtig i gang var han røget ned på femtepladsen. I stedet var det Lewis Hamilton der strøg afsted i front for feltet.

Om det var det altafgørende øjeblik er svært at sige. Faktum er at 44 omgange senere var det Hamilton der vandt foran Webber. Det er muligt at det havde været anderledes hvis Webber var kommet ordentlig fra start. Det er også muligt at Hamilton havde vundet alligevel.

På første omgang drypper det lidt og ved Bus Stop står Alonso lidt mere på tværst end Barrichello forventede. Resultatet var at Rubens må forlade sit jubilæumsløb før det egentlig kom i gang og Alonso må en tur i pit. Og der kommer Safety Car på banen.

Derefter skete der ikke ret meget. Altså ikke før Vettel pillede Button af banen. Den unge tysker ville overhale den regerende mester, men tabte bilen, forsøgte at redde den, med det resultat at han tørnede ind i siden på Button, der dermed var ude. Vettel selv kunne fortsætte, men langt nede i feltet - og han kom endnu længere ned da han, lidt overrasknde, blev straffet for at være skyld i en ulykke. Og endnu være gik det da han passerede en Force India og med sit bagdæk pillede frontvingen af den. Det kostede Vettel en punktering, og en hel tur rundt på tre hjul. Men han gennemførte, i modsætning til Button, og sluttede som nr. 20!

Dermed var to kandidater til VM titlen reelt ude. Forrest i løbet lå Hamilton, foran en stærkt kørende Kubica og Mark Webber. Og så ventede vi ellers på regn.

For regnen var blevet meldt og bilerne trillede utålmodigt rundt på banen. Regnen skulle nok komme og ingen havde noget de ville foretage sig inden.

Og regnen kom, og den kom og den kom. De forreste tog lige en ekstra omgang på deres noget slidte fodsåler inden de skiftede til gummistøvler - og det var ved at gå galt for Hamilton. Ude midt på banen drønede han hele vejen igennem sandkassen, dog uden at ramme noget og heldigvis for ham, uden at miste placeringer.

I pitten kom Webber foran Kubica fordi polakken aqua-planede sig sidelæns frem til dækskiftet - det skabte de to sekunders kaos, der var nok for Webber.

Men, dramaet var ikke slut endnu, for Alonso ville også melde sig ud af VM kampen - og det gjorde han på den fjerneste del af banen, hvor han dansede flot rundt og ramte barrieren flere gange end forhjulsophænget syntes var sjovt og parkerede bilen smukt med profilen til både kamera og konkurrenter.

Sin noget udsatte parkering til trods, virkede Alonso nu ikke specielt panisk da han kravlede ud af bilen. Tilgengæld var der ikke mange der havde helt mod på at flytte den, så derfor måtte den der lækre Mercedes med de gule blink igen ud at trille en tur.

Det samlede feltet, men da det blev givet frit igen stak Hamilton problemfri af fra de andre, og nogen større indflydelse på resultatet fik det det SC altså ikke.

Felipe Massa blev nr. 4 foran Adrian Sutil og Nico Rosberg. Rosberg havde på de sidste omgange en duel med teamkammeraten Schumacher, der dog måtte se sig slået. Alligevel sluttede han på en 7. plads, hvilket er mere end godkendt, når udgangspunktet var en startplacering som nr. 21.

Kobayashi, Petrov og Alguersuari tog de sidste tre pointgivende placeringer, fornemt af dem alle tre. I kampen om VM har Hamilton nu 182 point foran Webber med 179. Et seriøst hul er nu opstået til Vettel, der har 151 point. Så for første gang længe kan man med sikkerhed sige, at uanset hvad der sker, så er det Hamilton og Webber der også ligger i front efter næste løb.

For de andre slagne VM kandidater er det i den grad op ad bakke fra nu af!

Efter løbet er Alguersuari idømt tyve sekunders straf for at køre gennem en chikane. Det sender ham ned på 13. pladsen. 10. pladsen og det enlige point ender i stedet hos Liuzzi.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 29/08/10 - Spa-Francorchamps - Formel 1
  •