Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 3 German

Stor danskerdag i Tyskland

Formel 3 DE 
28/08/10 

Marco Sørensen var dagens mand lørdag eftermiddag i ATS Formel 3 løbet på GP banen Nürburgring i Tyskland, hvor han førte løbet sikkert fra start til slut. Men grundet en drive-through for en overskridelse af pit hastigheden, vandtes løbet istedet af Kevin Magnussen med Marco Sørensen på en flot 3.plads i sit come-back løb for Brandl teamet.
 

Løbet startede i tørvejr, men undervejs måtte feltet, grundet regnvejr, i pit for dækskifte, og det var hér Marco fik trådt lidt for tungt på speederen.

For 3 måneder siden, da Marco Sørensens Renault Formel 1 junior kontrakt blev ophævet, syntes han dømt til et alvorligt afbræk i sin karriere, og måtte derfor midt i sæsonen indlede en meget vanskelig jagt på sponsormidler.

Det lykkedes i første omgang ikke, og Marco måtte derfor forlade sit sæde i ATS Formel 3 serien hos Brandl Teamet, hvor han ellers i de første 3 løb i år havde opnået gode resultater, og været klart bedre end sin F3 erfarne holdkammerat Marcus Pommer. Men efter således at have været sat udenfor i de seneste 4 afdelinger, lykkedes det op til denne weekend Brandl teamet at sikre sponsormidler, så Marco kan deltage i de sidste 2 løbsweekender.

Man kunne jo frygte, at en så alvorlig afbrydelse i karrieren, Marco har været udsat for, ville påvirke selvtilliden negativt, men han er jo en sej nordjyde og de giver ikke så nemt op.

Marco Sørensen kunne næsten ikke på forhånd have bedt om et mere imponerende come-back. I gårsdagens kvalifikation under regnvejr og meget vanskelige forhold, kørte han en pole position hjem til dagens løb foran de suveræne VW motoriserede teams. Lørdagen endte så med sejren, der blev konverteret til en 3.plads.

Kevin Magnussen kørte sin 3.triumf i årets ATS serie hjem og er trukket nærmere den ellers hidtil suverænt førende Tom Dillman. Med 3 løb tilbage i mesterskabet er en samlet sejr til Kevin Magnussen dog nok urealistisk, da Tom Dillman med sine 99 point har et forspring på 18 til Kevins 81.

På Nürburgring køres sammen med ATS Formel 3 løbene denne week-end, også løb til bl.a. ADAC GT serien og Fia GT1 verdensmesterskabet. Foran den imponerende kulisse af store teams har Marco Sørensen med sin flotte indsats gjort den bedst tænkelige reklame for sig selv i kampen for at sikre sin fortsatte karriere i international motorsport.

Modsat flere andre kørere i Formel 3 feltet har Marco ikke en personlig mæcen, der betaler regningerne for at komme frem i Formel klasserne mod det endelige mål i F1 eller Lemans serien, og må derfor selv være med til at kæmpe for at rejse de nødvendige budgetter.

Hvis pengene til karrieren ikke kan findes i Danmark, er Tyskland bestemt et oplagt marked at søge hen for at sikre fremtiden. I 2008, da Marco fik en chance hos det tyske Ma-Con team i Formel ADAC masters, imponerede han med sin sejrsrække mange tyske teamchefer, og det sikrede ham efterfølgende aftalen med Renaults F1 junior team. Men var bestemt også medvirkende til dette års billet i ATS Formel 3 serien hos Brandl racing.

Til søndagens andet løb er Marco kvalificeret på en 2.startplads på gridden, og har dermed en realistisk chance for at kunne tage endnu en topplacering med sig hjem fra Nürburgring. Kevin Magnussen starter løbet søndag fra en 6.plads.

Søren Christensen


Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  • Nürburgring
  • 29/08/10 - Nürburgring - Formel 3 DE
  •      ASETEK SIMSPORTS