Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DK Racing kan score hattrick i næste langdistanceløb

Danish Endurance
Championship 

24/08/10 

DEC - Danish Endurance ChampionshipEt muligt hattrick venter ude i horisonten for DK Racing, når årets tredje afdeling af Danish Endurance Championship køres på Padborg Park den 28. august. Mandskabet med Peter Ager, Tom Pedersen og Per Johansen har ikke bare vundet deres klasse, men også generelt i de to afdelinger af langdistancemesterskabet, som hidtil er blevet kørt.
 

”Egentlig går vi efter at få fem sejre i træk, for der er fem løb på årets kalender,” siger Peter Ager, der er den nye kører i teamet i år.
”Jeg håber på, at vi kan magte opgaven også denne gang, og hvis trenden fortsætter, så skal vi vel kunne score et hattrick og dermed skabe grundlaget for at gøre rent bord.”


(Foto: DK Racing)

DK Racing deltager i år med en nybygget Opel Corsa med en heftig tunet to liters motor, og der er tale om en konstruktion, som ene og alene er bygget med henblik på deltagelse i Danish Endurance Championship. Inden sæsonstarten var det således begrænset, hvor mange kilometer teamet havde fået testet med bilen.

”Det har vist sig at være noget meget holdbart grej, som vores mekanikerteam har fået bygget op, og vores Opel Corsa er i hvert fald den rigtige bil at sidde i, hvis man vil vinde,” siger Peter Ager. ”Men når det går så godt, som det er gået for os, så bliver man også lidt forvent og tror, at man kan vinde hver gang, men med det mandskab og de kørere, vi har, burde det kunne lade sig gøre.”

”Muligheden for den tredje sejr i træk med bilen er stor, for jeg har svært ved at se, hvem der kan slå os,” siger Tom Pedersen, der ved de to første afdelinger af Danish Endurance Championship har været manden, som har tilbragt længst tid bag rattet.

”Den sværeste modstander, som vi nok kan forvente os, er bilen med de tre tidligere DTC-kørere Peter Rasmussen, Per Poulsen og Michael Outzen, men de har haft problemer med holdbarheden. Feltets Audi overraskede os sidste gang, hvor den var forbavsende hurtig, og holdet bliver hurtigere og farligere i takt med, at de får styr på bilen, så dem skal vi også holde øje med.”


(Foto: DK Racing)

Da DK Racing kørte den første sejr i hus med teamets nye Opel Corsa, havde man forfølgerne på omgangshøjde. Da den anden sejr blev erobret, lød forspringet på fem omgange.

”Hvis nogle af kørerne i de hurtige biler ikke laver fejl eller har problemer, kommer de vel tættere på os denne gang,” vurderer Peter Ager.
”Der er en Porsche i feltet, som er hurtigere end os på langsiden, men ikke er det i svingene, og så er der også Audien, som burde kunne true os. Der er nogle hold, som kan gøre sig gældende, hvor vi ikke har så mange kræfter i forhold til dem, men vi har en bil, der styrer og drejer fantastisk. Så derfor tror jeg på, at vi har gode chancer for at vinde igen.”

Udover målsætningen om at vinde har DK Racing også strategien klar til, hvordan sejren skal opnås.

”Strategien bliver den denne samme som tidligere, nemlig at klare os med to pitstop for at skifte kører og tanke, og hvor vi ved det ene pitstop skifter dæk. Og så satser vi på tørvejr,” slår Tom Pedersen fast.

DK Racing
Per Johansen


Læs mere om:
  • Per Johansen
  • Peter Ager
  • Tom Pedersen
  • DK Racing
  • Padborg Park
  • 28/08/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •