Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Suzuki Motorsport kører søndag

Rally Sprint 
20/08/10 

- på Høje Taastrup Race Way
Suzuki Motorsport stiller til start i den helt store stil, når den tredje af årets fire afdelinger af det såkaldte Yokohama-mesterskab Øst på søndag køres i Storkøbenhavn. Alle fire biler er med i det store rallysprintløb, der traditionelt tiltrækker mere end 50 mandskaber – ikke bare fra hele Sjælland, men også fra de øvrige dele af landet.
 

Søndagens løb finder sted i Høje Taastrup på det, der så prosaisk er benævnt Høje Taastrup Race Way. Det er dele af industrikvarteret ved Ikea, der for en dag bliver spærret af, så der kan køres rallysprint.

”Vi skal på banen fire gange i løbet af søndagen,” fortæller Anders Lysen (Sorø), der stiller til start med John Madsen (Dianalund) i codriversædet. ”Først kører vi rallysprintbanen to gange i den ene retning, og efter pausen bliver banen populært sagt vendt om, så vi nu kører den i den modsatte retning. Selv om man har kørt banen to gange, så bliver det næsten som at komme ud at køre på en helt ny bane, for mange af svingene skal tages anderledes.”


Mandskaberne fra Suzuki Motorsport stiller til start i Høje Taastrup på søndag.
(Foto: Suzuki Motorsport)

Sidste gang, der blev kørt en afdeling af Yokohama-mesterskabet på Sjælland, var på Avedøre Holme før ferien, og her kom Suzuki Motorsport til tops. Godt nok måtte Anders Lysen/John Madsen nøjes med en andenplads i klassen op til 1600 cm3, men de kunne til gengæld glæde sig over, at holdet, der slog dem, var teamkammeraterne Kenneth Madsen/Carina V. Møller (Dianalund/ Helsingør). Ved søndagens løb er der lagt op til en ny duel om sejren mellem holdene i de to farvestrålende Suzuki Swift Maxi-racere.

Til start i samme klasse kommer også de to andre mandskaber hos Suzuki Motorsport, Claus Steensen/Peter Petersen (Ringsted/Ringsted) og René Harms/Michele Danielsen (Nørre Alslev/Bramming).

I Yokohama-mesterskabet er holdene indplaceret efter bilernes motorstørrelse uden nogen hensyntagen til tuningsgrad, og her kommer Suzuki Motorsports to gruppe N-mandskaber til at få det svært, da de ikke råder over lige så mange hestekræfter som mange af konkurrenterne. Alligevel stiller de op for at gøre en god figur. Og de kan gøre det. Da årets Yokohama-mesterskab blev skudt i gang i påsken i Frederikssund, formåede Claus Steensen nemlig at køre en femteplads hjem i klassen.

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Anders Lysen
 • Carina V. Møller
 • John Madsen
 • Kenneth Madsen
 • Suzuki Motorsport
 • Høje Taastrup
 • 22/08/10 - Høje Taastrup - Rally Sprint
 •  
   

  Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: