Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC sport

Harding til DM i Superbike på Ring Djursland

MC sport 
19/08/10 

2. afdeling af DM i Superbike blev kørt i weekenden på Ring Djursland, en bane som vi plejer at have gode resultater med hjem fra. Forventningen var da også at køre topplaceringer hjem og den som skulle slås med var Steven Thirsgaard, nummer 2 i DM. Jeg var inden weekenden 5 point foran ham i den samlede stilling.
 

Det hele startede da også meget positivt. Efter de to kvalifikationer var jeg nr. 1 og skulle starte i pole. Vi skiftede kobling om lørdagen da den gamle var godt slidt, men det skulle vise sig at jeg aldrig rigtig blev dus med den i starterne. For i alle tre løb kom jeg af sted med lidt for meget baghjulskørsel og kunne derfor ikke udnytte min pole til noget – øv.


Klar til løb fra pole.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Det blev 3 meget spændende og tætte løb.

1. løb var et sprintløb på kun 5 omgange, hvor der ikke er tid til den store taktik, det er bare at holde kablet stramt. Jeg var 3er ud af første sving, med Steven i front og Alex Schacht som 2er. Han gæstekørte DM i weekenden på sin nye supersport cykel som skal bruges til EM finalen sidst på året. Alex og Jeg kører begge for Skjern Mc og delte derfor pit sammen i weekenden. Han deltager normalt ikke i DM, men kører Nordisk mesterskab. Han er kun 16 år og har lige fået knallertkørekort…… Jeg brugte et par omgange til at komme uden om Alex og skulle så spore mig ind på Steven, på sidste omgang fik jeg linet ham op og i indbremsning i sidste sving bremsede jeg mig forbi ham – men jeg lavede desværre en lille åbning i den sene indbremsning, for han kunne lige snige sig inden om mig og han kom over målstregen 9/100 foran mig. Et fedt løb, dog med en forkert afslutning.

Til løb 2 var jeg klar til at ændre på slutresultatet fra løb 1. Denne gang havde vi 13 omgange til at dyste på, jeg var dog igen 3er ud af første sving, men allerede ved sving 2 fik jeg bremset mig forbi Steven og Alex. Jeg tog føringen det meste af løbet, Steven kom forbi mig en halv omgang, men jeg fik bremset mig forbi ham igen. Jeg ville ikke begå den samme fejl som i løb et, med det hul som jeg fik lavet i sidste sving, men det resulterede i at jeg fik bremset en anelse for tidligt….og lige akkurat igen gjorde plads til at Steven kunne krybe sig forbi mig langs græskanten af langsiden… det var ikke til at bære, han krydsede målstregen 1/10 foran…..jeg var grædefærdig. Det var dumt gjort af mig og smart af Steven.


Præmieoverrækkelse.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Det gjorde mig bare endnu mere opsat til løb 3, men det blev dog et noget andet løb end jeg havde forestillet mig. Jeg var igen 3er ud af første sving, med Alex som toer og Steven som etter. Allerede på 2 omgang lækkede Alex cykel olie og jeg fik det lige i ansigtet og ud over hele cyklen. Jeg fik linet ham op til langsiden, men fik en ordentlig skrider og nåede ikke at overhale ham. Jeg fik dog så meget olie i hovedet at jeg mistede modet til at ligge på hjul af ham. Jeg var bange for om jeg fik hans olie på mine dæk og lagde mig en 10-15 meter bag… der gik 2-3 omgange mere, så blev han sendt 2 meter op i luften sammen med cyklen, olien var sjasket ud over hans dæk og resulterede i styrtet. Han landede lige for fødderne af mig og jeg måtte bremse helt op for ikke at køre ind over ham. Jeg har jo tidligere kørt ind over min team kammerat Kenn Jensen og det fik ingen af os glæde af….. jeg kørte uden om Alex, men der var Steven dog stukket af.. jeg kørte resten af løbet i et tomrum med 10 sek. ned til nr. 3..Ulrik Døssing.


skulle lige prøve at køre en Superbike…han kunne dog ikke nå jorden!
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Vi fik masser af point med hjem, er nr. 2 i den samlede stilling, men dog blev weekenden ikke helt som forventet – desværre. Vi arbejder på revance på Padborg Park den 28. - 29. august.

HardingRacing og Team Skjern Mc


Læs mere om:
  • Thomas Harding Nielsen
  • Ring Djursland
  •