Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup

En weekend til glemmebogen for Anders 'Maler'

Yokohama Cup 
17/08/10 
Yokohama

Anders Christensen havde glædet sig til 'Sommerløbet' på Ring Djursland, han kan vældig godt lide banen, og han så frem til at lave et par gode resultater i sin Peugeot 307 racer i de to Yokohama Cup løb - Anders var virkelig tændt efter podieplaceringen ved det foregående løb.
Men allerede inden løbsweekenden startede væltede problemerne ind over Anders, og henover weekenden udviklede det sig fra slemt til meget værre!
 

Første varsel om at weekenden nok ikke skulle blive alt for let for Anderts Christensen kom allerede fredag eftermiddag, den gang hans racer skulle køres op på traileren.
Her var det ligesom motoren ikke rigtig ville trække.

Velankommet på Ring Djursland kunne Anders konstaterer at den ene cylinder havde tabt kompressionen, og konklusionen var klar på få sekunder - der skulle en ny motor i raceren!

Hele lørdagen blev brugt på at skifte motor, og mens Anders og flere frivillige hjælpere var i gang, skiftede de samtidig også gearkassen.
På trods af den ihærdige indsats, med hjælp fra andre teams, lykkedes det ikke for Anders at blive køreklar til lørdagens to kørsler - den fri træning og kvalifikationen.

Uden en tid i kvalifikationen, skulle Anders naturligvis starte bagerst til det første af søndagens løb.
Her fik han en rigtig god start og allerede på de første 2/3 af den første omgang tog han flere placeringer fra konkurrenterne, og for første gang denne weekend så det lyst ud fra Anders Christensen.
Men glæden var kort, for på vej ud på start langsiden - publikums langsiden - blev han påkørt bagfra, han reddede situationen, blot for at blive påkørt endnu en gang, denne gang var det ikke muligt at redde bilen fra en udskridning, og han blev sendt af banen med en svært beskadiget racer.


Anders Christensen kigger på skaderne på sin Peugeot 307 efter den hårdhændede behandling han fik fra konkurrentens side.
(Foto: Motorsporten.dk)

Der skal dog mere end et motorproblem og en smadret racer til at tage modet fra den 66 årige racerkører, så Anders og hans hjælpere knoklede på for at få raceren klar til det andet løb.
Det lykkedes for dem at få bilen køreklar, men ovre på startstregen gik motoren i stå, og Anders kunne ikke få den startet igen, tændingselektronikken eller motorstyringen drillede.
Anders' bil blev trukket ind på inderkredsen, og løbet sat i gang med ham som tilskuer.

Den uheldige weekend på Ring Djursland indbragte Anders Christensen to nuller til Yokohama Cup mesterskabet, så han blev stående på sine 66 point. Men da den nærmeste konkurrent scorede point, betød det at Anders rykkede fra 7. til 8. pladsen i den samlede stilling.

Næste løb i Yokohama Cup mesterskabet er Grand Prix Danmark der køres på Jyllands-Ringen den 3. til 5. september.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Ring Djursland
 • 15/08/10 - Ring Djursland - Yokohama Cup - DM
 •  
   

  Yokohama Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her