Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Regndans i Fælledparken

CHGP 
09/08/10 

CHGPFælledparken dannede igen rammen om Copenhagen Classic Grand Prix, som også markerede 10 år med historisk race i København. De to dage i Fælledparken var dog vidt forskellige. Vejret spillede en vigtig rolle: lørdag var det varmt og solrigt, mens det regnede hele søndagen uden større ophold. Det gav masser af drama og ikke mindst en del afkørsler.
 

Og afkørsler var der mange af. Interessant nok var der ingen problemer i starten af heat'ene, men det største problem opstod på langsiden. Mange kørere spandt rundt. I formiddagens kørsel var det en af Ferrari Challenge racerne der tog en alvorlig snurretur ned ad langsiden og smadrede mod betonen. Det var blot begyndelsen på mange ture. Selv under opvisningen 'Race for Riget' gik det også galt. Listen over biler der tog turen af ned ad langsiden blev desværre ret lang.


Det krævede fuld koncentration at køre i Fælledparken i søndagens løb
(Foto: Motorsporten.dk)

Kombinationen af regnvejr og ikke mindst meget dårlig asfaltbelægning har været årsag til det. Efter vinterens frostvejr har der været en del skader på Nørre Allé. Prøv blot selv at køre 60 km./t. ned ad Nørre Allé og du kan mærke alle de ujævnheder der er lige før målstregen. Sidst på dagen blev der, for at hindre flere sammenstød mellem kørerne ned ad langsiden, flaget med gul - uagtet at der ikke var nogen der var stået af på vej mod sidste sving. Rammen for løbene har derfor været at det har været meget svære betingelser, på grænsen til at det nok skulle overvejes om det var forsvarligt at sende de historiske biler på banen.


John Graham Bishop i MG'en sender kaskader af vand op i luften på vej gennem første sving
(Foto: Motorsporten.dk)

Det dårlige vejr satte selvsagt en dæmper på aktiviteterne, og der var knap så mange tilskuere søndag som lørdag. Den store tilskuermagnet er ProAm klassen som gav en samlet sejr til Andy Priaulx efter flot kørsel søndag i regnvejret, både af den 3-dobbelte WTCC mester og Jan Heiselberg i BMW 2002'eren. Feltet sluttede dog noget decimeret da blot 7 kørere nåede til mål efter de professionelles løb. Tom Kristensen havde lørdag leveret en fantastisk og heroisk indsats hvor han kørte op gennem feltet og på sidste omgang sikrede sig sejren. Et løb som i CHGP sammenhæng næsten kan gå hen og blive en klassiker på ligefod med den indsats som Ronnie Bremer leverede sidste år.

Den måske mest overbevisende indsats i søndagens kørsel stod belgieren Pauwels Pascal for i sin Porsche 356 Speedster. Han kørte fejlfrit rundt i Fælledparken med et forspring på hele 32 sekunder. Virkelig en flot indsats af belgieren.


'Race of the day' - Pauwels Pascal leverede søndagens flotteste indsats
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter ti år med historisk race i København, er det blevet til en fast tradition. Der er byttet ud i en hel del af klasserne, men der er stadig kørere med som har været med alle år. Konceptet holder stadig - at afholde historisk løb. Der har været tilføjet forskellige elementer for at lave underholdning - i år var det med en række superbiler som der kunne købes en passagertur i.


Jens Juel Jeppesen er en af dem der har været med hele vejen - han fik lidt af et tryk i lørdagens race - derfor den "alternative" dør
(Foto: Motorsporten.dk)

Hvad det næste tiår vil bringe for CHGP må tiden vise, men vi håber at konceptet stadig holder og at der fortsat arbejdes på at tilføje 'nye' og interessante biler i de historiske klasser, ligesom der også på underholdningssiden kan arbejdes på at finde noget der vil gøre løbet til noget helt unikt.

Benji

Læs mere om:
  • Fælledparken
  • 08/08/10 - Fælledparken - CHGP
  •      D4 Enterprise Solutions