Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Nykjær venter stadig på heldet

WTCC 
02/08/10 

Lå nummer 3 i VM-løb, da motoren sagde stop
Michel Nykjær var på vej mod et fornemt resultat i søndagens to løb til WTCC, verdensmesterskabet for standardbiler, i Brno i Tjekkiet, da motoren i hans Seat Leon TDI pludselig døde.
 


Løb 1: Michel Nykjær i Seat foran teamkammeraten Tiago Monteiro og den tidligere verdensmester Andy Priaulx i BMW.
(Foto: Michael Eisenberg)

Efter at have kørt sig frem til en syvendeplads i første løb, skulle danskeren som følge af det omvendte startsystem for de otte bedste starte som nr. 2 i andet løb. Han kom af sted på tredjepladsen efter de urørlige BMW-kørere Andy Priaulx og Colin Turkington, men foran den regerende verdensmester Gabriele Tarquini, der også kører Seat Leon, da hans motor efter knapt en omgang pludselig døde.

"I første løb kørte jeg mig fire pladser frem til sjettepladsen, hvor jeg havde en løbslang duel med den tidligere verdensmester Andy Priaulx. Og i andet løb, hvor jeg lå treer, sluttede det hele, inden der var gået en omgang, på grund af elektrisk defekt i dieselpumpen" konstaterede en nøgtern Michel Nykjær.


Løb 2: Michel Nykjær kommer af sted som treer efter BMW-kørerne Turkington og Priaulx.
(Foto: Michael Eisenberg)

I WTCC Rookie Challenge for nye deltagere gik Michel Nykjær glip af værdifulde point på grund af motorskaden, men han holder dog tredjepladsen.

Michel Nykjær har dog godt nyt til racingfans, der ønsker sig en autentisk fartoplevelse. I den kommende weekend stiller han nemlig op i Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken i København. Her kører den regerende DTC-mester penge ind for "Race for Riget", hvor publikum kan købe racerture med kendte kørere, og hvor hele overskuddet går til Rigshospitalets afdeling for børn og unge.


Sponsor Henrik Lind fra Pole Position Denmark låner Michel Nykjær sin private Porsche 911 turbo Cabriolet, så han under Copenhagen Historic Grand Prix i den kommende weekend kan køre penge ind til "Race for Riget" til fordel for Rigshospitalets afdeling for børn og unge.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Jeg kommer i min sponsor Pole Position Denmark's Porsche 911 turbo Cabriolet med 500 hestekræfter og firehjulstræk, og jeg lover alle, der køber en tur med mig, at jeg vil give dem en ægte fartoplevelse ned ad Nørre Allé," smiler den regerende DTC-mester.

Den anden dansker i WTCC, Kristian Poulsen i BMW, leverede som Nykjær en fremragende præstation i Tjekkiet, men også han var uheldig. I første løb kørte han sig fra nr. 12 frem til nr. 5 for at blive skubbet af banen, og herefter kørte han sig fra nr. 18 op til nr. 9. I andet løb blev han skubbet voldsomt af banen to gange og udgik.

Næste løb til WTCC er i Oschersleben i Tyskland den 5. september, hvor mange danskere forventes blandt tilskuerne.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • SR-Sport
  • SUNRED Engineering
  • Brno
  • 01/08/10 - Brno - WTCC
  • 08/08/10 - Fælledparken - CHGP
  •