Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SuperSport 600 VM Series

Årets bedste resultat

SuperSport
600 VM Series 

02/08/10 

- til Robbin Harms i Supersport VM
Robbin Harms scorede årets til dato bedste resultat i Supersport verdensmesterskabet, da han søndag eftermiddag kørte i mål på 5. pladsen i 10. VM-afdeling, som fandt sted på Silverstone racerbanen i Storbritanien.
Løbet var for danskerens vedkommende præget af improvisation.
 

Efter at have opnået sæsonens bedste startposition – som nr. 5 – brød motoren på Honda motorcyklen sammen under ”warm-up” søndag formiddag. Reservemotoren blev i lynets hast monteret i ”løbsmotorcyklen”, men på opvarmningsomgangen havde Harms problemer med motoren. Han valgte at køre i pit, skiftede til reservemotorcyklen og måtte derfor starte løbet bagest.

Et uheld blandt nogle af de forreste kørere betød imidlertid, at løbet blev standset på første omgang og siden genstartet. Da havde mekanikerne i mellemtiden fundet fejlen på løbsmotorcyklen og Robbin Harms kunne således indtage sin oprindelige startposition.

Siden kørte danskeren et rigtig godt løb og trods intensiv kamp med flere fabriksstøttede kørere opnåede han en flot 5. plads. Tempoet var så højt i løbet, at danskerens hurtigste baneomgang var hurtigere end poleposition i løbet!


Robbin Harms scorede endnu et godt resultat, da han søndag eftermiddag blev nr. 5 i 10. afdeling af Supersport VM på Silverstone racerbanen i England.
(Foto: Harms Benjan Racing)

”Resultatet var mit bedste i år,” fortalte Robbin Harms efter løbet. ”Jeg kørte på en motorcykel med en uprøvet motor (det er som at gå rundt i en anden mands tøj) og fandt mit eget tempo. Jeg lå det meste af tiden på 4. pladsen, men måtte sidst i løbet efter kamp med fabrikskøreren Chas Davies konstatere, at jeg motormæssigt lige manglede det sidste og blev derfor nr. 5 i mål. Men der var kun halvandet sekund op til 3. pladsen så vi var alle i hele teamet meget, meget glade.”

Resultatet betyder, at Robbin Harms fortsat er på 6.pladsen i VM-kampen forud for næste VM-afdeling, som finder sted d. 5. september på den legendariske Nürburgring i de tyske Eifelbjerge.

Resultat, Supersport VM, 10. afd. Silverstone (Storbritanien), 1. august 2010
1. E. Laverty (IRL) Honda CBR600RR 34m35,068s
2. K. Sofuoglu (TUR) Honda CBR600RR +0,220s
3. G. Rae (GBR) Honda CBR600RR +12,451s
4. C. Davies (GBR) Triumph Daytona 675 +13,683s
5. R. Harms (DEN) Honda CBR600RR +13,839s
6. M. Praia (POR) Honda CBR600RR +15,699s

VM stillingen efter 10. afdeling:
1. K. Sofuoglu (TUR), 203 pts.
2. E. Laverty (IRL), 186 pts.
3. J. Lascorz (ESP), 168 pts.
4. C. Davies (GBR), 126 pts.
5. G. Rea (GBR), 83 pts.
6. R. Harms (DEN), 82 pts.

Harms Benjan Racing
Scandinavian Racing Press

Læs mere om:
  • Robbin Harms
  • Harms Benjan Racing
  • Silverstone
  •      ASETEK SIMSPORTS