Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF2

Nicolaj Møller Madsen europamester

KF2 
13/07/10 

Den kun 17-årige Fynbo Nicolaj Møller Madsen vandt søndag EM-guld i kartingsportens KF2 klasse, da han på banen i Genk, Belgien, satte samtlige 85 konkurrenter til vægs. Europamesterskabet er et officielt mesterskab udskrevet af det internationale bilsportsforbund FIA.
 

Fra en startplacering i forreste startrække i finaleheatet kæmpede danskeren de første omgange en medrivende duel om føringen med den finske mester Teemu Suninen. Den blev afgjort til dansk fordel, og siden så konkurrenterne kun Nicolaj Møller Madsens kart bagfra, og danskeren var i mål mere end to sekunder foran nærmeste konkurrent, belgieren Sebastien Bailly.

Det er første gang i nyere tid en dansk kører vinder titlen som Europamester i en af kartingsportens seniorklasser, og det er det foreløbige højdepunkt i karrieren for den nye mester. Nicolaj Møller Madsen har dyrket kartingsporten siden han var 10 år gammel, og har både nationale og internationale mesterskaber på sit c.v.
Således vandt han i 2009 det tyske mesterskab og det blev ligeledes til sejr i de åbne amerikanske mesterskaber i Las Vegas.


(Foto: DASU)

I 2010 er det foreløbig blevet til en samlet andenplads i den prestigefyldte WSK kartingserie, og nu altså titel af Europamester.

Nicolaj Møller Madsen er seneste produkt af den danske ”kartskole”, der siden 1980’erne har produceret en række internationale topkørere. Han har fra 2008 været indplaceret i Dansk Automobil Sports Union (DASU) og Team Danmarks talentudviklingsarbejde.
I 2007 modtog han prisen som ”Årets Talent” i karting.


(Foto: DASU)

I alt 18 danskere havde kvalificeret sig til finalestævnet i Belgien, hvor der blev kåret en Europamester i to kategorier. I seniorklassen KF2 blev det til dansk guld, men også Michelle Gatting og Max Klinkby-Silver kvalificerede sig til finalen, hvor begge dog måtte udgå.

I juniorklassen KF3 var der ligeledes tre danskere i finalen, og her blev Kevin Rossel bedst placeret foran Andreas S. Hansen og Christian Sørensen. Sidstnævnte måtte udgå efter en påkørsel.

Næste opgave for Nicolaj Møller Madsen bliver forsvaret af det tyske mesterskab, hvor han er i spidsen før de sidste to afdelinger. Senere på året gælder det så VM, der køres i Spanien.

DASU og Team Danmarks talentarbejde i karting støttes af Dansk Metal og DTC A/S.


Læs mere om:
  • Andreas Sebastian Hansen
  • Christian Sørensen
  • Kevin Rossel
  • Max Klinkby-Silver
  • Michelle Gatting
  • Nicolaj Møller Madsen
  •