Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SuperSport 600 VM Series

Robbin Harms 6’er i Tjekkiet

SuperSport
600 VM Series 

13/07/10 

Endnu en sjetteplads og en placering som det bedste privat-team – og privat anmeldte kører – var for Danmarks bedste road-racing kører, Robbin Harms en god afslutning på søndagens 9. VM-afdeling.
 

Robbin Harms er i år debuteret som team-ejer og racerkører i sit eget team i det højt estimerede Supersport verdensmesterskab. Det er en læreproces, han og teamet gennemgår og det går bedre og bedre. Fra en startposition som nr. 9 var danskeren hurtigt oppe på sjettepladsen og det blev også løbets slutfacit.

”Det var en god afslutning på en hård weekend, hvor vi kæmpede med at få traction-kontrollen til at virke perfekt,” fortæller Robbin Harms efter løbet, som fandt sted på Grand Prix racerbanen ved Brno i Tjekkiet.

”Det blev aldrig optimalt, men alligevel var jeg i løbet med i front gruppen. Jeg manglede naturligt nok greb på baghjulet, som betød at jeg flere gange skred så meget ud, at jeg var på vej ud over styret,” smiler han. ”Men det resulterede i, at jeg mistede kontakten med førergruppen og jeg kørte en ensom sjetteplads hjem. Det var et godt og stabilt resultat, men jeg ærgrer mig lidt, fordi jeg havde tempoet til en 3. plads.”


(Foto: Harms Benjan Racing)

Næste skridt er at få løst problemet med traction-controll’en – dvs. det elektroniske system, som styrer graden af hjulspind på motorcyklens baghjul. Det er en hård opgave, fordi teamet ikke disponerer over samme økonomiske ressourcer som de fabriks støttede teams.

”Derfor er jeg stolt over, at vi er det bedste privat-team og også i VM-kampen ligger på en sjetteplads som det bedste privat anmeldte team,” siger Robbin Harms.

Næste afdeling af Supersport VM finder sted d. 1. august på Silverstone racerbanen i England. Det er en bane, som er bygget temmelig meget om siden Supersport feltet sidste gang har besøgt den, men dens nye layout skulle passe udmærket til Robbin Harms og hans Honda racer, om end kravet til motorkraft er noget større end i Tjekkiet.

Resultat, Supersport VM, 9. afd. Brno, Tjekkiet:
1. K. Sofuoglu (TUR), Honda CBR600RR, 37m25,108s
2. J. Lascorz (ESP), Kawasaki ZX-6R, +0,124s
3. C. Davies (GBR), Triumph Daytona 675, +7,153s
4. G. Rea (GBR), Honda CBR600RR, +7,813s
5. K. Fujiwara (JPN), Kawasaki ZX-6R, +14,268s
6. R. Harms (DEN), Honda CBR600RR, +24,832s

VM stillingen efter 9. afdeling:
1. K. Sofuoglu (TUR), 183 pts.
2. J. Lascorz (ESP), 168 pts.
3. E. Laverty (IRL), 161 pts.
4. C. Davies (GBR), 113 pts.
5. D. Salom (ESP), 72 pts.
6. R. Harms (DEN), 71 pts.

Harms Benjan Racing
Scandinavian Racing Press

Læs mere om:
  • Robbin Harms
  • Harms Benjan Racing
  • Brno
  •      ASETEK SIMSPORTS