Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Team VHA Trim brændte en sikring

Danish Endurance
Championship 

30/06/10 

DEC - Danish Endurance Championship – og mistede føringen
Team VHA Trim med kørertrioen Per Poulsen, Jacob Kristensen og Peter Rasmussen havde op til sæsonens længste løb på Padborg Park over 6 timer fokuseret på tank/pitstop strategi og optimeret bilens tankanlæg og motorstyring, således at løbet kunne gennemføres med kun to tankstop. Vi håbede, at færre tankstop ville opveje lidt langsommere omgangstider, og det viste sig, at strategien var god.
 

Efter knap fire timer af de planlagte seks havde teamet lagt sig i føring af feltet med et forspring på to omgange. Alt var på dette tidspunkt forløbet planmæssigt, men efter at Per Poulsen var kommet i pit til det andet og sidste tankstop/kørerskift, ville bilen ikke starte, da Jacob Kristensen skulle forlade tankpladsen. Efter lidt forvirring fik teamet skubbet bilen til pitten, hvor fejlfindingen kunne begynde. Efter cirka 12 minutter fandt vi endelig fejlen – en smeltet hoved sikring. Vi fik rettet fejlen og kunne sende bilen tilbage på banen, men vi var nu 10 omgange efter den førende bil og lå på en generel ottendeplads.


(Foto: Team VHA Trim)

Nu begyndte jagten. Den førende bil kunne ikke hentes, men andenpladsen kom tættere og tættere på og bilen kørte atter perfekt, og da der manglede cirka en time af løbet, lå vi på tredjepladsen og var på omgangshøjde med nummer 2, det så godt ud.

Men heldet er tydeligvis ikke på vores side i år. Bilen blev pludselig langsom og Jacob meldte over radioen, at ”Den går på tre cylindre.” Jacob kom i pit, og det viser sig, at gasspjældsforbindelsen til den ene cylinder er knækket. Vi adskilte indsugningssystemet og svejsede den knækkede arm, hvorefter motoren atter kørte perfekt. Desværre tog reparationen crika 45 minutter, så vi kunne blot køre på banen med det mål at gennemføre de resterende 15 minutter. Vi slutter på en generel 15. plads og blev nummer 11 i klassen.


(Foto: Team VHA Trim)

Alle i teamet er naturligvis skuffede. Vi har nu i sæsonens to første løb kæmpet om – og haft mulighed for – generelsejren, men heldet har ikke været på vores side. Vi kommer stærkt tilbage efter sommerpausen, det skal nok lykkedes.

Team VHA Trim


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Per Poulsen
  • Peter Rasmussen
  • VHA TRIM Racing Team
  • Padborg Park
  • 26/06/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •