Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Mads Caprani vandt 5 af 6 Legend-løb på Padborg Park

Legends Car Cup 
28/06/10 

Legends Car CupKlassedebutanten avancerer i stillingen, men Paw Klamer fører stadig
Der var to klasser, der spillede en speciel rolle ved weekendens Padborg 6 Timer på Padborg Park. Den ene klasse var Danish Endurance Championship, der kørte det hidtil længste løb i serien, som gik over 6 timer. Den anden var Legend Car Cuppen, hvor der blev afviklet ikke færre end 6 løb for de små, vævre racerbiler, der er 5/8-dels kopier af Ford- og Chevrolet-modeller fra tredivernes USA.
 

Hele 20 kørere var til start, hvor der blev afviklet tre løb både lørdag og søndag, men selv om det var det hidtil største felt, klassen kunne præsentere på dansk grund, endte det med blot to forskellige vindere. Det var den forsvarende mester Lars Lindholst, Kolding, og en af sæsonens mange nye navne, Mads Caprani, Randers. Og rent faktisk var det sidstnævnte, der endte som weekendens dominerende kører, da han vandt fem af seks løb.


Mads Caprani (forrest) blev den helt store triumfator i Legend Car Cuppen på Padborg Park, hvor der blev afviklet seks løb. Mads Caprani vandt de fem af dem.
(Foto: Morten Alstrup)

I det første heat lørdag var det Lars Lindholst, der viste vejen ved at passere den mesterskabsførende Paw Klamer, Haslev, og vinde sin fjerde sejr i år, mens Mads Caprani arbejdede sig fra syvende- til tredjepladsen. Til det efterfølgende heat skulle de seks første starte i omvendt rækkefølge, men også her lykkedes det for Mads Caprani at overhale og køre sig fra fjerde- til førstepladsen og tage sin første sejr i det, der var blot hans ottende start som bilsportskører. Et forhold, der dog gjorde tingene lidt lettere for Mads Caprani, var et sammenstød, Lars Lindholst havde med den senere toer Dennis Christensen, Varde, hvilket sendte ham ned bagest i feltet. I lørdagens tredje heat kunne Mads Caprani erobre sin anden sejr i streg, da han førte fra start til mål, mens Dennis Christensen atter var uheldig at blive påkørt, da han i starten blev ramt af en overambitiøs Nils Kvorning, Løvel.

Mads Caprani fortsatte sin dominans i det tre løb, der blev kørt søndag på Padborg Park.

I det første løb måtte han dog kæmpe med Paw Klamer og siden Dennis Christensen, inden sejren var i hus, og den førsteplads udløste startposition seks til andet løb. Her var det Nils Kvorning, der var kommet bedst fra start, og da en af weekendens debutanter, Jens Winther, Langå, spandt rundt og ud på græsset fra en andenplads på første omgang, havde Nils Kvorning pludselig en solid føring. Mads Caprani ville det imidlertid anderledes. På anden omgang tog han andenpladsen fra Dennis Christensen, hvorefter han støt og roligt fik lukket hullet til Nils Kvorning, som han fik passeret. Nils Kvorning holdt andenpladsen indtil næstsidste omgang, hvor han blev passeret af Lars Lindholst, som endnu engang havde brugt et løb på at køre sig op efter en dårlig start.

Søndagens tredje løb udløste den femte sejr i træk for Mads Caprani, der førte fra start til mål, mens der bag ham var en hård kamp om andenpladsen. Den blev i starten indtaget af Dennis Christensen, som imidlertid blev indhentet og passeret af Paw Klamer. Men siden kom Lars Lindholst på ny frem i rækkerne, og efter nogle tætte nærkampe på de afsluttende omgange kunne han passere både Paw Klamer og Dennis Christensen og bliver toer.

De fem sejre betyder, at Mads Caprani nu er årets mest vindende kører i Legend Car Cuppen, hvor han er rykket frem på tredjepladsen efter Paw Klamer og Lars Lindholst. Blot tre point adskiller de to kørere i toppen af tabellen, hvor det er bemærkelsesværdigt, at Paw Klamers føring er blevet skabt uden en eneste løbssejr.


Jannik Larsen (tv) og Jesper Ternvalt (11) under en af de mange dueller, der prægede Legend Car Cup-løbene på Padborg Park i weekenden.
(Foto: Morten Alstrup)

I old boys-kategorien for kørere over 40 år var det Jesper Ternvalt, Havdrup, der blev bedste veteran i de to første løb, men i de fire efterfølgende var det Jens Winther, der i sin debutweekend i klassen blev bedste old boys-kører.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jesper Ternvalt
  • Mads Caprani
  • Padborg Park
  • 27/06/10 - Padborg Park - Legends Cars
  •