Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Uheldig Weekend for Hammer Motorsport ved DM 2

DM Rally 
27/06/10 

Hammer Motorsport havde en rigtig uheldig weekend ved DM 2 i rally, som blev afholdt i og omkring Rødekro og Skærbæk, den 18. og 19. juni.
Løbet bød på hele 192 kilometer hastighedsprøver hvoraf de 30 procent skulle køres på grus. Prøvernes var udformet således at de skulle køres på slicks dæk, hvilket resulterede i at Hammer Motorsport måtte døje med hele to rigtigt ærgerlige punkteringer.
 

Med de to uheldige punkteringer i mente, satte makkerparret Klaus Hammer og Marc Troels Smith så meget tid af, til at de sluttede på en skuffende 16. plads generelt.


(Foto: Brian Juel)

Alle I teamet var ellers fulde af fortrøstning op til selve løbet, da man var enige om at mange af prøverne var meget hurtige og med mange lige stræk, hvilket er noget som passer godt til deres Mitsubishi Evo IX, der har en forholdsvis høj topfart.

Der blev også mulighed for, at prøve kræfter med den legendariske ”Genner Prøve”. En prøve som makkerparret aldrig havde kørt før – men havde glædet sig til at skulle opleve. Prøven endte da også i sidste ende, med at indfri de høje forventninger som teamet havde!

Punkteringerne betød så meget tids tab, at man i teamet hurtigt besluttede at køre ”sit eget løb” og satte pres på udvalgte prøver og sekvenser, uden at tilføje unødige risiko.
Dette betød også at man på prøve 6 fik sat et fornuftigt tempo, og satte 6. hurtigste tid, selvom den Norsk anmeldte Subaru skabte en del støv på grus sektionen.
Teamet fik da også et par gode point med hjem til mesterskabet, på trods af den knapt så tilfredsstillende generel placering.


(Foto: Brian Juel)

Klaus Hammer: ”Det var absolut ikke vores weekend. Vi var overbevidste om at vi kunne være bedre med, men hver gang vi begyndte at lægge pres på, punkterede vi og fik ødelagt rytmen fuldstændigt. Men sådan kan motorløb også være - og vi må bare se fremad. Det har på mange måder været en lærerig weekend, og vi fik da også prøvet vores ”grus talenter” af; det er noget der kræver en del tilvænning. Samtidigt fik vi kørt mange gode kilometer med bilen, noget vi begge havde brug for. Jeg må også sige at vores mekanikere endnu engang gjorde deres til at vi kom i mål, selvom bilen under løbet fik nogle knubs, bl.a. på grund af de to punkteringer, der desværre kom først på to af de længste af prøverne.”

Hammer Motorsport er nu begyndt at skille bilen ad, da hele driv-linjen står til et stort service i sommerpausen.
Der er desværre lang tid til før DM 3 bliver afholdt. Det er først den 4. og 5. september – i og omkring Nykøbing Falster.

Hammer Motorsport


Læs mere om:
 • Klaus Hammer
 • Marc Troels-Smith
 • Hammer Motorsport
 • Skærbæk rallyprøver
 • 18/06/10 - Skærbæk rallyprøver - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS