Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Christian Jensen fører Rally Sønderjylland Skærbæk

DM Rally 
18/06/10 

Den forsvarende mester har opbygget et halvt minuts forspring på førstedagen
Efter de fire hastighedsprøver nord for Rødekro, som udgjorde fredagens del af Rally Sønderjylland Skærbæk, har de forsvarende Danmarksmestre i rally, Christian Jensen/Søren Tøndborg, Ans/Kjellerup, lagt sig i spidsen for årets anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally med et forspring på godt et halvt minut til forfølgerne.
 

Fredagens første hastighedsprøve i Andholm nord for Rødekro kørte Christian Jensen/Søren Tøndborg igennem på nærmest identisk tid med de tidligere mestre Max Christensen/Dorthe Ravn, Svenstrup/Horsens, men da rallyfeltet for første gang skulle ud på den legendariske Genner-prøve, begyndte Christian Jensen/Søren Tøndborg at lægge afstand til konkurrenterne. Godt ti sekunder vandt de hastighedsprøven med ved både første og anden gennemkørsel, og det opvejede mere end rigeligt det nederlag, de måtte indkassere på fredagens tredje hastighedsprøve.


Christian Jensen/Søren Tøndborg fører Rally Sønderjylland Skærbæk efter fredagens fire hastighedsprøver nord for Rødekro.
(Foto: Morten Alstrup)

Her var det nemlig Michael Pedersen/Mie Petersen, Vejle/Vejle, der satte bedste tid, men det var med blot en tiendedels forspring til Brian Madsen/Anja Posorski, Slagelse/Tjele, der har vist sig som det klart hurtigste mandskab i en tohjulstrukket bil i Rally Sønderjylland Skærbæk, der er kendetegnet ved mange gruspassager.

Det er dog et helt andet mandskab, der indtager andenpladsen, når Rally Sønderjylland Skærbæk klokken 9.30 lørdag formiddag restarter i Skærbæk. Det er Martin Johansen/Finn Thomsen, Vejen/Oksbøl, som i kraft af næstbedste tid på fredagens fjerde hastighedsprøve har sikret sig den foreløbige andenplads.


Martin Johansen/Finn Thomsen var i top fire på alle fredagens fire hastighedsprøver, og det rækker til en foreløbig andenplads.
(Foto: Morten Alstrup)

Efter førstedagen er der allerede flere mandskaber, der er udgået af Rally Sønderjylland Skærbæk. De to hold Henrik Larsen/Klaus Larsen, Hårlev/Odense, og Claus Steensen/Michele Danielsen, Ringsted/Bramming, kørte således med få minutters mellemrum af vejen på præcist samme sted på hastighedsprøve 4, mens sensationen fra årets DM-premiere, Michael Broberg Sørensen/Kenneth Svendsen, Gjern/Silkeborg, ligeledes er ude af løbet efter en rulletur på hastighedsprøve 2.

Tophold som Max Christensen/Dorthe Ravn og de forsvarende Danmarksmestre i 2WD-klassen, Tim Svanholt/Per Henriksen, Roskilde/Roskilde, ligger placeret som henholdsvis nummer 13 og 45 efter tidstab på enkelte af fredagens hastighedsprøver.

Stillingen efter førstedagen i Rally Sønderjylland Skærbæk:

Pl. Kørere Mærke Tid
1 Christian Jensen/Søren Tøndborg Peugeot 207 Super 2000 34.16,4
2 Martin Johansen/Finn Thomsen Subaru Impreza 34.43,5
3 Michael Pedersen/Mie Petersen Mitsubishi Lancer Evo IX 34.52,2
4 Karl-Åge Jensen/Freddy Pedersen Peugeot 207 Super 2000 34.57,3
5 Brian Madsen/Anja Posorski Peugeot 306 Maxi 35.06,7
6 Ib Kragh/Karsten Isaksen Fiat Grande Punto Abarth 35.24,3
7 Martin Knudsen/Søren Kjær Honda Civic Type-R 35.32,4
8 Kim Boisen/Jesper Petersen BMW M3 36.21,3
9 Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen Subaru Impreza 36.22,5
10 Steen Johansen/Suna Schwaen Mitsubishi Lancer Evo IX 36.37,6

Motor Sport Sønderjylland

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Søren Tøndborg
 • Skærbæk rallyprøver
 • 18/06/10 - Skærbæk rallyprøver - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS