Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Begivenhedsrigt rally for Suzuki Motorsport

DM Rally 
23/06/10 

Årets anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally i Sønderjylland blev en særdeles begivenhedsrig affære for Suzuki Motorsport, der stillede til start med to mandskaber. Kenneth Madsen/Carina Møller (Dianalund/Tåstrup) gennemførte deres første DM-rally i den potente Suzuki Swift Maxi på en generel 14. plads og blev toer i klassen, mens Claus Steensen/Michele Danielsen (Ringsted/Bramming) desværre måtte udgå på dramatisk vis på den fjerde af de i alt ti hastighedsprøver, der indgik i rallyet.
 

”Der var en anden konkurrent, der var kørt galt først, og jeg vurderede, at der ikke var plads til, at vi kunne køre forbi, og så prøvede jeg at undvige. Det gik så ikke helt, som vi havde håbet på,” forklarer Claus Steensen, der ramte ind i konkurrentens havarerede bil og slog en kolbøtte. Men både mandskab og rallybil slap meget billigt fra den voldsomme kollision.

”Vi er lidt ømme i kroppen, men ellers er der ingenting sket med hverken Michele eller jeg,” siger Claus Steensen. ”Bilen skal have nogle nye skærme. Der er noget, som skal rettes ud, og så skal motoren lige pilles ud og kikkes efter, men så kører den snart igen.”


Claus Steensen og Michele Danielsen måtte udgå efter en afkørsel i weekendens DM-rally.
(Foto: Suzuki Motorsport)

”Sikkerhedsudstyret klarede tingene, som det skulle. Sikkerhedsselerne er blevet klippet af, fordi de har været ude for den belastning, de nu må få, og så er det bare at købe nogle nye seler. Sæder og alt det andet er godkendt igen af havarikommisionen, og der er hverken noget galt med sæde eller sædeskinner. Det er Suzuki, når det er bedst.”

For Kenneth Madsen/Carina Møller var Rally Sønderjylland Skærbæk første rally, hvor de for alvor fik lejlighed til at prøve den utunede Suzuki Swift Maxi af ved høj fart. Den bil kræver tilvænning i forhold til den utunede Suzuki Swift Sport, de hidtil har kørt i.

”Der er meget tilvænning, men det har været et meget lærerigt løb,” siger Kenneth Madsen.

”Man skal være mere vågen end med vores tidligere bil, for den nye bil bliver meget mere urolig i den fart, og så skal man vænne sig til, at man bare kan dreje bilen ind i svinget, for den styrer meget bedre end den anden. Min codriver Carina blev også lidt overrasket over, hvor stærkt det går. Noterne skal komme en sjat hurtigere, end vi har været vant til, og da vi samtidig startede løbet med en prøve, hvor det drejede hele tiden, så skulle tingene komme meget hurtigere.”


Kenneth Madsen og Carina Møller fik lært nye sider af deres Suzuki Swift Maxi.
(Foto: Suzuki Motorsport)

Kenneth Madsen/Carina Møller gennemførte løbet uden de store problemer, selv om et par episoder kostede dem tid.

”Da vi skulle køre den længste prøve første gang, blev vi på den første omgang indhentet af Michael Pedersen, og ham måtte vi lukke udenom, lige inden vi kørte ud på en grusvej. Der måtte vi næsten holde stille, fordi vi intet kunne se,” forklarer Kenneth Madsen. ”Da vi kom til gruset igen, havde vi så indhentet en konkurrent med 45 sekunder, og så havde vi det samme problem igen. Men ellers fungerede bilen, som den skulle, selv om vi havde problemer med nogle udsættere til sidst i løbet, men det var ikke noget videre.”

Det var oprindeligt også planen, at René Harms (Nørre Alslev) skulle deltage i løbet, men problemer med ryggen betød, at han blev nødt til at melde afbud.

Suzuki Motorsport
Anders Lysen


Læs mere om:
 • Carina V. Møller
 • Kenneth Madsen
 • Skærbæk rallyprøver
 • 18/06/10 - Skærbæk rallyprøver - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS