Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Godt resultat for Martin Johansen ved DM 2 i rally

DM Rally 
22/06/10 

Martin Johansen havde set meget frem til anden afdeling i DM serien i rally der blev afviklet i Rødekro/Skærbæk d.18 og 19 juni. Rallyet bød på hastighedsprøver der efter danske forhold var meget lange, med meget løst underlag og så nok Danmarks bedste, men også sværeste prøve, ”Genner prøven”.
 

Martin Johansen kørte sin Subaru Impreza 4WD ind på en generel fjerdeplads efter at have lagt komfortabelt på tredjepladsen kun 23 sekunder efter det førende hold, indtil han på næstsidste prøve rammer en sten der er smidt ud på vejen af en af de andre biler og bukker bagakslen. Han mister 2½ minut på prøven, men det lykkedes at kæmpe bilen i mål og servicefolkene får rettet bagakslen så meget at han kan køre sidste prøve med bilen. Han kører tredjehurtigst generelt og får en fortjent fjerdeplads generelt på trods af tidstabet.

Løbet starter godt for os fredag omkring Rødekro siger Martin Johansen ” vi skal køre 4 prøver af høj teknisk sværhedsgrad, der kræver meget af chaufførerne bl.a. Genner prøven. Det kører rigtig godt for os og vi overnatter på en andenplads generelt.

At der løbende sker en stor udvikling på rallybilerne kan ses af at Christian Jensen kører 20 sekunder hurtigere på Genner prøven end da den blev kørt sidste gang i 2006.

Lørdag morgen blev feltet restartet fra Skærbæk og nu var prøverne pludselig ændret til prøver der krævede rå muskelkraft fra bilerne kombineret med mod fra kørerne på de lynhurtige flade veje. Teamet får problemer med deres center differentiale på vej ud til dagens første prøve , samtidigt med at de simpelthen mangler hestekræfter. Subaru holdet kører det de kan, men kan simpelthen ikke følge med, specielt Michael Pedersen i Mitsubishi kører stærkt og han vinder også løbet. Teamet er dog ikke kørt helt bagud for 2 prøver før mål ligger de kun 23 sekunder fra første pladsen og en punktering eller lille udskridning fra en af de forreste ville være nok til at snuppe sejren. Men sådan gik det som før nævnt ikke – det er vilkårene og det fascinerende ved rally.


Martin Johansen er stadigvæk med i kampen om DM.
(Foto: Klaus Andersen)

Med fjerdepladsen holder teamet fortsat fast i toppen af DM stillingen.

190 kilometer hastighedsprøver var hård kost for materiellet og måske også koncentrationen, så kun 32 ud af de 51 startende hold kom i mål lørdag aften.

Nu står sommerpausen på et totaleftersyn af bilen før det går løs igen til næste DM afdeling, der afvikles den 3. - 4. september på Lolland Falster.

Resultat:

Pl. Kører Mærke Diff.
1 Michael Pedersen Mitsubitshi EVO 9 (4) 0
2 Karl-Åge Jensen Peugeot S 207 (4) 00:11.000
3 Ib Kragh Fiat Punto S 2000 (4) 01:31.600
4. Martin Johansen Subaru Impreza N12b 03:03.100
5 Max Christensen Subaru Impreza (4) 03:23.600
6 Steen Andersen Mitsubitshi Lanser EVO 03:50.400
7 Sveinung Bieltvedt Subaru Impreza (11) 03:52.300
8 Steen Johansen Mitsubitshi EVO IX (4) 04:43.600
9 Kim Boisen BMW E30/M3 (9) 04:44.100
10 Brian Madsen Peugeot 306 Maxi (3) 05:30.000

Martin Johansen Rally Sport
Finn Thomsen


Læs mere om:
 • Martin Johansen
 • Skærbæk rallyprøver
 • 18/06/10 - Skærbæk rallyprøver - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS