Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Så er der Classic Race Aarhus

Classic Race
Aarhus 

22/06/10 

- under en uge til en af årets største begivenheder
Om godt en uge vil Århus for en weekend have sin helt egen historiske racerbane, og listen over kampklare kombattanter er ved at være fuldendt.
Classic Race Aarhus - nordeuropas smukkeste historiske racerløb - er mere end et racerløb. Det er en folkefest for hele familien med masser af aktiviteter for hele familien.
Blandt prominente kørere er Prins Joachim, Jan Magnussen og Casper Elgaard.
 


Opløbsstrækningen vidner om at Classic Race Aarhus får Nordeuropas smukkeste historiske racerbane.
(Foto: Torben Hrab)

Særligt førkrigsklassen ved Classic Race Aarhus kan fremvise biler, som man meget, meget sjældent ser i aktion – hverken i udlandet eller herhjemme. Vejene omkring Mindeparken vil således genlyde af den karakteristiske lavfrekvente buldren af Bentley store solide Le Mans-racer fra 1928, den ikke mindre imponerede torden fra en trediver-Lagonda V12 og den fuldtonede symfoni fra Alfa Romeos næsten samtidige Le Mans-kombattant 1750 – noget helt, helt andet og mere end at opleve de samme biler stå stille på et museum. Disse smukke biler vil være flankeret af ligeså flotte damer fra Goodlook Ladies Club, så illusionen om en svunden tid bliver perfekt.

De lidt nyere klasser er sammensat af biler, som mange kan genkende fra gadebilledet dengang - eller fra de gulnede familiefotos fra Harzen: I klassen op til 1965 finder man Ford Anglia, Austin Mini, Cortina, Volvo 544, og i klassen for biler op til 1971 starter Fiats 600, Renaults, NSUs og Austins bud på de små familiebiler. Alle sammen biler som familien kørte i dengang - men under de genkendelige former udviser de toptunet mekanik, der ville gøre livet surt for selv en moderne GTI-bil.


Denne smukke AC Cobra er blot en af de biler der kan ses til Classic Race Aarhus den 26. - 27. juni.
(Foto: Claus Ebberfeld)

Nutid og fortid bringes sammen til Classic Race Aarhus og løbet byder også på en opvisning af lynhurtige Le Mans biler og det nyeste inden for el-sportsvogne.

Fra de ældste til de nyeste, fra de mest eksklusive til de mest ordinære – Classic Race Aarhus spænder vidt, og der vil bilmæssigt være noget for alle. Og skulle man være ganske uinteresseret i biler, der er bygget til at køre stærkt, så kan man jo slå et slag omkring Classic Car Park ved Travbanen, hvor de mange tilskuere, der kommer i deres egen klassiske bil, kan parkere gratis – og andre kan drømme.

Classic Race er meget mere end et racerløb og listen af aktiviteter for især børnene er vokset over den seneste tid. BMX, ATV, GoKarts, tivoliforlystelser og andet er på børnemenuen. For hele familien er der mulighed for at komme helt tæt på kørerne og bilerne i Ryttergården, tage en tur i Londonbussen eller købe en picnickurv som kan nydes i Mindeparkens smukke omgivelser.

Goodlook Street vil også byde på atmosfære fra det meste af det sidste århundrede. Således kan du både møde Gøg og Gokke, en af Danmarks bedste Elvis imitatorer, en baggårdsgarage fra de glade 50ere og 60ere, samt en udstilling af nogle af de smukkeste biler og motorcykler fra den første halvdel af det tyvende århundrede.

Det skal der til for at lave Classic Race Århus:

  • Over en kilometer halmballer
  • 5 kilometer autoværn i form af beton og stål
  • Næsten 10 kilometer hegn
  • Et antal frivillige der svarer til 7 fuldtidsstillinger i et år.


(Foto: Kort venligst udlånt af Århus Kommune)

Nogle af de næsten 150 deltagere:
Bilmodellernes navne klinger af fortid, men nogle af kørerne er skam fra nutiden:
Casper Elgaard, Jan Magnussen, Michel Nykjær og HKH Prins Joachim var end ikke født, da deres lynhurtige arbejdsredskaber blev skruet sammen på bilfabrikkerne i tredserne og halvfjerdserne.


Casper Elgaard og Jan Magnussen deltager begge i Pro-am løbet ved Classic Race Århus.
(Foto: Mogens Olofsen)

En lokal kører forbinder fortid og nutid på smukkeste vis: Preben Kristoffersen vandt massevis af sejre i firserne, hvor han repræsenterede sin autoforretning i Odder med Mazdas bud på en sportsvogn, Mazda RX7. Til lejligheden i Mindeparken har han støvet sin gamle racer af, og tilskuerne vil igen kunne høre Mazdaens karakteristiske knurren.

Classic Race Aarhus
Claus Melvej


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 27/06/10 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •