Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Suzuki Motorsport kæmper om DM-point

DM Rally 
18/06/10 

- i Sønderjylland
Der bliver masser af udfordringer, når Suzuki Motorsport fredag og lørdag atter skal i kamp mod stopuret. Denne gang bliver det i Sønderjylland, hvor anden afdeling af årets Danmarksmesterskab i rally køres, og her har Suzuki Motorsport tilmeldt sine tre DM-mandskaber, Kenneth Madsen/Carina Møller (Dianalund/Tåstrup), Claus Steensen/Michele Danielsen (Ringsted/Ribe) og René Harms/Uffe Jørgensen (Nørre Alslev/Nykøbing Falster).
 

”Jeg har ikke kørt rally i området før og har endnu ikke gennemkørt prøverne, så det eneste, jeg på forhånd har kunnet vurdere løbet på, er andre køreres indtryk om området. Her er meldingen, at fredagens prøver er vildt gode, mens det kommer til at gå vildt hurtigt om lørdagen,” siger Kenneth Madsen.

Ligesom René Harms/Uffe Jørgensen skal Kenneth Madsen/Carina Møller bruge torsdagen og fredag formiddag på minutiøst at køre hastighedsprøverne igennem ved lav fart i en personbil og notere sig vejforløbet. Men for Kenneth Madsen/Carina Møller er der også en ekstra udfordring.

”Vi har stadigvæk ikke kørt nogen landevejsprøve for fuld fart i vores nye bil endnu, så jeg tør ikke byde på et muligt resultat for os i løbet,” indrømmer Kenneth Madsen.

”Vi vil nok forsøge at starte stille og roligt ud for at få kørt nogle kilometer i bilen og så bygge farten op derefter. Fordelen ved løbet er egentlig, at fredagens prøver er der, hvor det går langsomst, men det er også der, hvor det er mest krævende. Det gælder om at få det til at spille for ikke at sætte for meget tid til. Lørdagen bliver til gengæld hård for motoren, men vi må prøve at skåne materiellet mest muligt.”


Claus Steensen skal ligesom sine konkurrenter i kamp på grus i weekenden.
(Foto: Suzuki Motorsport)

I weekenden gennemkørte Claus Steensen/Michele Danielsen de fleste hastighedsprøver i deres forberedelser til løbet.

”Prøverne går meget lige ud, og efter at vi har lavet noter til dem, er der blevet sat en masse chikaner op, så nu skal vi have sat chikanerne ind i vores noter, men det skal nok komme til at virke,” siger Claus Steensen om løbet, der også er kendetegnet af større grusstykker.

”Det blive sjovt at skulle køre på gruset. Jeg har overvejet, om vi skulle montere specielle grusdæk, men jeg tror ikke, at man vinder nok på gruset i forhold til det, man sætter til på asfalten. Specielt med de chikaner, der bliver sat op, for der vil det med grusdæk på bilen komme til at ryge noget fra dækkene.”

Claus Steensen har denne gang ikke sin faste codriver, Peter Petersen, med i bilen, der undtagelsesvis er optaget til anden side. I stedet er det lokale Michele Danielsen, der sætter sig ind og læser noter.

”Den opgave skal Michele nok klare, for hun er en pige ligesom Carina, hvor motorløb er det eneste, hun går op i,” siger Claus Steensen. ”Jeg har haft hende med et par gange i Fårvang og Randers, og så har hun kørt Yokohama-mesterskab i Frederikssund. Vi har kørt noter sammen, og hun ved godt, hvad det drejer sig om. Det skal nok gå godt – specielt hvis vi kan slå hendes kæreste, som kører i en af de andre biler i vores klasse. Vi skal køre fra ham og vi kan køre fra ham. Vi skal bare ikke køre og tøve fra starten.”

Også i den tredje bil i Suzuki Motorsport er der en ny person i codriver-sædet. Det er Uffe Jørgensen, der har mange starter i danske og udenlandske rallyer bag sig.

”Det er et kæmpe plus at få sådan en mand som Uffe med. Erfaring er guld værd for mig i dette her spil,” siger René Harms. Han kæmper dog selv en kamp om i det hele taget at blive klar til det kommende løb.


René Harms kæmper aktuelt med rygproblemer inden weekendens DM-rally.
(Foto: Suzuki Motorsport)

”Vi havde skruet på rallybilen fredag og lørdag, og da vi skulle have bilen ned fra bukkene, tog jeg forkert fat i et håndtag, og det gav et knæk i ryggen. Det er iskiasnerven, der er problemet, men min kiropraktor har lovet, at han vil gøre, hvad han kan. Det håber jeg, for ellers er yderste konsekvens, at vi ikke kommer til start.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Anders Lysen
 • Carina V. Møller
 • Kenneth Madsen
 • Skærbæk rallyprøver
 • 18/06/10 - Skærbæk rallyprøver - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS