Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Masser af grus venter forude

DM Rally 
17/06/10 

- for Peugeot Sport Dealer Team DK i sønderjysk rally
Peugeot Sport Dealer Team DK stiller i den kommende weekend op i anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Det er Rally Sønderjylland, der bliver et rally med masser af grus – noget som kørerne i teamets to Peugeot 207 Super 2000-biler ser frem til.
 

”Af et dansk rally at være er der forholdsvis meget grus,” siger Christian Jensen fra Ans, der stiller op sammen med Søren Tøndborg, Kjellerup, i teamets blå bil.

”Jeg kan rigtig godt lide at køre grus, og i løbet er der en gennemgående hastighedsprøve om lørdagen, hvor vi først kører ind på grus, kører ud igen og så kommer tilbage på grus, alt imens vi kører på digerne langs vestkysten. Den prøve glæder jeg mig til, for det ser ud til at blive en sjov prøve.”


Christian Jensen og Søren Tøndborg jagter revanche efter nederlaget ved DM-premieren i rally.
(Foto: Jimmy Mikkelsen)

”Der er rigtig meget grus på prøverne, og det er nok det, der kan blive afgørende i sidste ende,” siger Karl-Åge Jensen fra Viborg. Sammen med Freddy Pedersen fra Bjerringbro er han det bedst placerede mandskab fra Peugeot Sport Dealer Team DK med en andenplads i DM-stillingen.

”Det bliver et rally, hvor modet kan blive afgørende,” fortsætter han. ”Hvis man tøver og slipper gassen, hvor det går stærkt og ikke får den rigtige fart i svingene, så mister man ikke tiendedele, men sekunder, og det bliver afgørende. At køre stærkt på asfalt er ikke den store kunst. Ude på gruset er det vigtigt, at man har den rigtige fart i bilen, så det bliver altafgørende.”

For begge Peugeot Sport Dealer Team DK’s mandskaber drejer det sig om at få gode placeringer med hjem fra det kommende løb. Specielt for Christian Jensen og Søren Tøndborg, der blev dårligt klassificeret efter tekniske problemer i DM-premieren i sidste måned.

”Nu glippede sejren i sidste løb, og det skal ikke ske igen,” slår den forsvarende Danmarksmester fast. ”Det resultat har vi valgt at glemme og i stedet vil vi tage det positive med fra løbet i Kjellerup, nemlig at vi var hurtigst, da bilen virkede. Så vi er i hvert fald klar til at gøre en god figur i Sønderjylland.”

”Jeg frygter ikke nogen konkurrenter specielt, men det bliver nok Max Christensen og Karl-Åge, der vil give os den hårdeste modstand. Det er dem, som ligger foran, og det er dem, som giver gas – det vil de andre også gøre, og på grus er det bare et spørgsmål om, hvem der tør køre stærkt.”

Karl-Åge Jensen er dog lidt mere tilbageholdende, når han bliver bedt om at udpege sine konkurrenter i det kommende løb.

”Jeg tør på forhånd godt sige, at det bliver en firhjulstrækker, som vinder løbet, men hvem af firhjulstrækkerne, det bliver, tør jeg ikke sige noget om,” ler han. ”Jeg har aldrig kørt prøverne ved Skærbæk før, men til gengæld kender jeg prøverne ved Rødekro, og de er også rigtig spændende. Derfor satser vi også på, at vi fører fredag aften, så vi kan starte som de første lørdag og holde den føring.”


Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen håber at være flyvende ved weekendens anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Fotograf: Jimmy Mikkelsen.
(Foto: Jimmy Mikkelsen)

Men er det muligt med en sejr til Peugeot Sport Dealer Team DK i det skrappe felt, der i år kendetegner dansk rally?

”Det kan godt være sandsynligt. På en skala fra 1 til 10 vil jeg give muligheden et 7 eller 8-tal, hvis vi har lidt tur i det,” siger Karl-Åge Jensen.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Karl-Åge Jensen
  • Søren Tøndborg
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Skærbæk rallyprøver
  • 18/06/10 - Skærbæk rallyprøver - DM Rally
  •