Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Kim Boisen: ”Jeg forventer løbet bliver sjovt”

DM Rally 
17/06/10 

Broager-køreren deltager med en af feltets mest karismatiske rallybiler
Det er ikke bare den hårde kerne af rallykørere, der kæmper om årets fire Danmarksmesterskaber, som deltager i Rally Sønderjylland Skærbæk. Der er også en række udenlandske deltagere, som har specielt fokus på det North European Zone Rally Championship, som løbet også er en del af. Og så er der de rallykørere, som meget bevidst udvælger de løb, de deltager i.
 


Kim Boisen fra Broager er en af de lokale deltagere i Rally Sønderjylland Skærbæk.
(Foto: Morten Alstrup)

Det gælder ikke mindst makkerparret Kim Boisen/Jesper Petersen, Broager/Broager. De kører deres første rally siden Nordborg Mini Rally lige efter påske. Dengang var de blandt favoritterne, men en fejl på en af de rundbaner, som indgår i mange rallyer, kostede dem chancen for sejren.

”Denne her gang skal vi have styr på at tælle antal omgange,” siger Kim Boisen på sin velkendte, underdrevne facon med klar henvisning til den tillægstid, deltagerne bliver præmieret med, hvis de enten kører for få eller for mange omgange på en rundbane.

Kim Boisen/Jesper Petersen stiller op i en af de mest karismatiske rallybiler, man kan opleve i Rally Sønderjylland Skærbæk. Det er en af de originale BMW M3 fra tiden før rallysporten for alvor gik af lave. Den har hverken firhjulstræk eller turbomotor, men derimod en heftigt tunet motor, hvor hestekræfterne overførers til asfalten ved hjælp af baghjulstræk alene. Det sker med en meget brutal lyd, der gør bilen populær blandt tilskuerne.

”Der er ikke eneste hastighedsprøve i løbet, som er med ren asfalt, for ellers kunne jeg godt have en forhåbning om at sætte hurtigste tid på en prøve,” siger Kim Boisen. ”Firhjulstrækkerne kommer helt sikkert til at tage de første placeringer, men bare det bliver tørvejr skal det nok gå. Kan vi komme i top 10, har vi opnået det, vi vil.”


Det er i denne BMW M3, Kim Boisen og Jesper Petersen deltager i årets Rally Sønderjylland Skærbæk.
(Foto: Morten Alstrup)

Det er ikke længere resultaterne og pokalerne, der er det eneste vigtige for Kim Boisen, når han stiller til start i et rally. Tilbage i 1990 blev han således Danmarksmester og siden har han formået at vinde andre titler. ”Jeg forventer, at løbet bliver sjovt, og det er egentlig også grunden til, at jeg kører motorløb,” slår han fast.

Men selv om Kim Boisen er holdt op med at jagte medaljer til pokalskabet, forbereder han sig mindst lige så grundigt som de andre deltagere i Rally Sønderjylland Skærbæk. Rallybilen er minutiøst blevet gennemgået på værkstedet, og en række dage op til løbet er blevet anvendt til at kikke nærmere på prøverne.

”Det gælder om at få kørt noter, hvor vi i lavt tempo kører den enkelte hastighedsprøve igennem i en normal personbil, og hvor vi noterer os vejforløbet,” forklarer Kim Boisen. ”Det er lidt forskelligt, hvor mange gange vi kører de forskellige hastighedsprøver igennem. Anholm-prøven, som vi skal køre fredag, har jeg kørt så mange gange, at jeg kan huske den efter et par gennemkørsler. Det er lidt anderledes med Genner-prøven. Her må vi først køre igennem den fredag formiddag og eftermiddag inden løbet, så her gælder det om at køre den igennem 5-6 gange, så den sidder på rygraden.”

Motor Sport Sønderjylland


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Skærbæk rallyprøver
 • 18/06/10 - Skærbæk rallyprøver - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS