Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

NASCAR

Jan Magnussen skriver endnu et stykke dansk sportshistorie når han næste weekend bliver den første dansker i NASCAR

NASCAR 
11/06/10 

Jan Magnussen skriver endnu en gang et stykke dansk sportshistorie, når han den 20. juni, weekenden efter Le Mans, bliver første dansker, der stiller til start i NASCAR, den næststørste sportsgren i USA. Jan Magnussen, der kører Le Mans i weekenden for Corvette, skal forsøge at kvalificere ”Phoenix Racing No. 09 Hendrickcars.com Chevrolet” på Infineon Raceway i Sonoma i Californien.
 

At dette er en unik begivenhed for dansk sport og ikke mindst Jan Magnussen, viser diverse fakta om NASCAR. NASCAR er den største motorsportsserie i USA og dens popularitet indenfor amerikansk sport overgås kun af NFL. Med TV transmissioner til 150 lande, 75 millioner fans og enorme pengepræmier, er serien lige så svært opnåelig som Formel 1. Løbene trækker i gennemsnit 100.000 tilskuere og NASCAR kan desuden prale af, at de afholder 17 af verdens 20 største enkeltdags sportsbegivenheder.

Jan Magnussen blev sidste år, via sin ansættelse hos General Motors, kontaktet af NASCAR seriens absolut største team, Hendrick Motorsports, med henblik på at hjælpe dem med testarbejde. Magnussen har derfor gennemført flere tests med teamet, hvor han har givet sine inputs til teamet. Den 1½ ton tunge bil, der yder tæt ved 900 HK fra sin 5,8 liter store V8 motor, er meget forskellig fra alt andet Magnussen har kørt. Dette til trods, har hans arbejde været så højt værdsat, at teamet, der selv har alle sine sæder besat, har anbefalet Jan Magnussen til et andet team, Phoenix Racing, der har valgt at sætte Jan i deres Chevrolet Impala på Infineon Raceway.

”Vi er meget begejstrede for, at have en kører af denne kaliber til at køre for os i Sonoma” udtaler James Finch, Phoenix Racings teamejer om Jan Magnussen, der har vundet mere end 100 racerløb. ”Jan har testet NASCAR Sprint Cup biler og hans CV taler for sig selv. Han vil give os en chance for ikke blot at kvalificere os godt, men også for at kunne være med oppe foran og kæmpe”.
Jan Magnussens seneste NASCAR test, foregik i den Chevrolet Impala han skal køre for Phoenix Racing.
(Foto: Anders Majgaard)

NASCAR Sprint Cup seriens 36 løb køres primært på ovalbaner, men løbet Jan skal køre er et af sæsonens to løb, der afvikles på ”almindelig” racerbane. Der kommer 43 biler til start ved hvert løb, men disse kvalificerer sig efter et særligt system, hvor de 35 bedst placerede biler (ikke kørere) i mesterskabet er sikret en startplacering.
Startplaceringerne til løbet afgøres af kvalifikationen, men der er således kun plads til otte biler, udover de 35 der er garanteret plads, og der er masser af biler, der kæmper om disse pladser. Jan Magnussens Chevrolet Impala, der kører med startnummer 09, er på Infineon Raceway ikke sikret adgang til løbet, hvorfor Jan Magnussen skal kvalificere bilen for at være sikret sin første start i et NASCAR løb.

”Det er kæmpe stort. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg gerne ville prøve kræfter med NASCAR og jeg er meget taknemmelig over, at Phoenix Racing giver mig chancen. Det er så svært at komme ind, særligt som europæer, så at jeg nu får lov at prøve det, er slet ikke til at forstå. Jeg er virkelig stolt over have fået chancen og jeg vil give alt, hvad jeg har, for at få et godt resultat med hjem” siger en glad Jan Magnussen, der samtidig ikke kan skjule sin begejstring for bilen. ”Bilen er så vild. Den har 4 manuelle gear og den laver hjulspin i alle gear, så det er noget af en håndfuld. Den har næsten ingen downforce, så det er en bil, der styres meget med speederen. Men gennem mit job hos General Motors har jeg fået kørt flere testkilometer i Hendrick Motorsports NASCAR biler end jeg havde, da jeg debuterede i Formel 1, så jeg føler mig godt forberedt”.

Med Jan Magnussens NASCAR eventyr knytter der sig endnu en bemærkelsesværdig historie. Han er således den eneste racerkører i hele verden, der har prøvet at køre en bil fra alle de største topserier, der findes verden over. Han har således kørt Formel 1, Indycar (Champcar), Le Mans prototyper, GT1 sportsvogne, Grand-Am, DTM, WTCC, Japansk Super GT (test), Australian V8 og nu også NASCAR. En fantastisk præstation, der understreger Magnussens alsidighed.


De Graa Busser og Motorsporten.dk står selvfølgelig klar til at sende jer over til Jan Magnussens Nascar debut.

Klik på linket her for yderligere oplysninger.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Phoenix Racing
  • Infineon Raceway
  •      ASETEK SIMSPORTS