Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

International sejr til danske Mikkel Mac

Formula Renault
2.0 NEC 

07/06/10 

Foran 43.000 tilskuere lykkedes det søndag for danske Mikkel Mac at tage sin første sejr i den internationale Formel Renault 2.0 NEC klasse. Det unge formeltalent tog en andenplads allerede i sin debutweekend i serien, men i søndagens regnvejrsgyser lykkedes det at komme helt til tops.
 


Glad vinder.
(Foto: Chris Schotanus)

Scenen var den europæiske formel fest RTL GP Masters på den hollandske Zandvoort bane, og sejren betyder således at danskeren fortsat indtager den samlede andenplads i mesterskabet. Rammerne var perfekte, da sejren skete foran øjnene af alle de store Formel 3 teams, samt ikke mindst Red Bulls Formel 1 team med Sebastian Vettel der kørte opvisning på banen.

Allerede fredag blev der kørt kvalifikation, som startede så lovende men som ikke helt endte som Mikkel havde håbet. Danskeren er under pres, da det grundet en yderst presset økonomi er vigtigt at præstere i samtlige løb, for at sikre grundlag til den kommende løbsweekend. For indeværende er der ikke økonomi til flere løb i serien, men det er håbet at Mikkel med sejren kan sikre sig adgang til at kæmpe om det endelige mesterskab.

”Jeg var andenhurtigst under fredagens kvalifikation på mit første sæt nye dæk. Og efter at jeg havde været inde efter mit andet sæt nye dæk, så kørte jeg desværre af banen fordi jeg pressede bilen for hårdt. Jeg var herefter et halvt sekund hurtigere end min bedste tid, men så blev der rødt flag. Det endte med en startplacering som nummer syv til det første løb lørdag, og nummer 6 til søndagens løb.”

Lørdagens løb på den hollandske bane var en succes for Mikkel der kører for det belgiske KTR team, indtil han desværre blev offer for noget som grundlæggende ikke bør kunne ske i et internationalt mesterskab.

”Jeg fik en mindre god start, faldt to pladser tilbage men så nåede jeg hurtigt helt op på femtepladsen. Det gik helt som det skulle, indtil det førende teams gæstekører fra Formel 2 klassen påkørte mig, og ramte mit ene baghjul. Han havde intet at gøre i afgørelsen i det samlede mesterskab som jeg kører efter, og resultatet var at jeg måtte køre resten af løbet med en bil hvor rattet sad en halv omgang på hovedet efter sammenstødet. Jeg sluttede på 11. pladsen, og jeg er stadig rystet over at man som gæstekører ikke har mere fornemmelse for korrekt opførsel.”

Søndagens løb var kendetegnet ved det der ofte sker på den hollandske bane, som ligger på stranden udenfor Amsterdam. Regnbyger bliver blæst ind fra Nordsøen, og gjorde det afgørende løb om søndagen til et strategisk gamble.

”Søndagens løb var en fantastisk oplevelse! Det begyndte at regne kort tid før løbet gik i gang, og vi måtte skifte til regndæk. Jeg overhalede den første bil allerede på første omgang, og dermed var jeg på femtepladsen. Så sætter jeg tempoet op, overhaler endnu én. Jeg når hurtigt op til den førende Ghidi, og jeg prøver flere gange at bremse mig forbi.”

”Jeg når ikke at få mere end halvdelen af bilen med hver gang, Men så snød jeg ham! Han troede at jeg kom indenom i det næste sving, men så tog jeg ham på ydersiden i stedet. En klassisk slingshot manøvre, og så lå jeg på førstepladsen!”


Slingshot med Mikkel bagerst.
(Foto: Chris Schotanus)

”Et fantastisk løb, og en fantastisk fornemmelse at stå øverst på podiet. Jeg håber at det betyder at jeg kan finde penge til det næste løb. For økonomien var tæt på at betyde at jeg ikke kom af sted til weekendens løb, og jeg har ikke økonomi til at køre flere løb i år. Så nu skal jeg ud at jagte sponsorer, så jeg kan komme af sted til den kommende løbsweekend med 3 løb på Oschersleben i juli. Jeg var hurtigst på banen under den sidste test, så jeg håber på at det lykkes!”


Podie med Mikkel i midten som sejrherre.
(Foto: Chris Schotanus)

Stilling i mesterskabet efter Zandvoort:

1. Ludwig Ghidi 137 point
2. Mikkel Mac 103 point

Aslak Vind
Presseansvarlig
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Zandvoort
  • 06/06/10 - Zandvoort - Formula Renault 2.0 NEC
  •