Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Nicki bedste Scirocco-chauffør på Nordschleife

24H Series 
14/05/10 

Opnåede 35. startposition ud af 230 startende i regn og tåge
Det årlige 24 timers-løb på Nürburgrings Nordschleife er allerede godt i gang, og allerede torsdag aften blev den første tidtagning kørt på banen. Sammen med den anden tidtagning, der blev kørt fredag eftermiddag, blev startrækkefølgen bestemt.
 


Nicki Thiim er atter i aktion for VW Motorsport på Nürburgring.
(Foto: Natascha Theisen)

Vejret i de sydtyske Eifelbjerge har været vådt og koldt, men alligevel præsterede Nicki at sætte hurtigste omgangstid i klassen for biler med alternative brændstoffer - den VW Scirocco, Nicki deler med Jimmy Johansson, Peter Terting og Florian Gruber, er drevet af naturgas. Den unge sønderjyde præsterede i torsdag aftens tidtagning at køre 10. hurtigste tid generelt i et felt bestående af hurtige Porscher og BMW's fabriksindsatte M3 GT2-biler. Tidtagningen stoppede dog en time før tid, da mange af banens sektioner var dækket af tyk tåge.

Fredagens to timers tidtagning forløb uden problemer på en tør men kold bane, og samlet landede Sciroccoen med nummer 118 på siden på en generel 35. plads. Tilfredsstillende, hvis man spørger Nicki selv:

"Jeg kunne ikke være med tilfreds", fortæller han. "Nu ved vi at bilen er hurtig og stabil, den kører som en drøm. I tørvejr er modstanden hård, især fra de hurtigere GT-biler. Vi kommer nok næppe højere end en generel 25. plads med vores egen racespeed, men i regnvejr ser det hele meget anderledes ud. Der kunne vi nok godt lande i top-15."


Hurtigste Scirocco-kører: Nicki Thiim.
(Foto: Natascha Theisen)

Alligevel håber den danske fabrikskører ikke at regnen siler ned over Eifelbjergene hele weekenden: "Nej, det skal ikke regne hele tiden. Det ville være synd for de mange tusinde fans, der camperer rundt om hele banen. Men skiftende vejrforhold, det kan jeg godt være med til", griner han.

Det er ikke kun på banen, at der er fokus på den unge Thiim. Den tyske sportskanal, Sport1, brugte torsdag aften Nicki som ekspertkommentator i deres transmission fra løbet - interessen for den danske racerkører er stor.

Løbet starter lørdag eftermiddag kl. 15 og kan blandt andet følges via live-ticker på http://adac.24h-rennen.de

Nickithiim.com

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Florian Gruber
  • Jimmy Johansson
  • Nicki Thiim
  • Peter Terting
  • Nürburgring
  • 15/05/10 - Nürburgring - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS