Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SuperSport 600 VM Series

Robbin Harms i Supersport VM: 8’er trods teknisk defekt

SuperSport
600 VM Series 

19/05/10 

”Havde det ikke været for en teknisk defekt, ville 5. pladsen have været sikker.” Så overbevisende var Danmarks bedste roadracing kører, Robbin Harms, om sin præstation i forbindelse med sjette afdeling af Supersports verdensmesterskabet, som søndag eftermiddag fandt sted på Kyalami racerbanen ved Johannesburg i Sydafrika
 

Og løbet underbyggede danskerens udtalelse. Det var første gang han kørte på den sydafrikanske bane og Harms, som i år både har rollen som team-chef og racerkører, havde i sagens natur rigeligt at se til i dagene inden løbet. Der blev indsamlet mængder af information om motorcyklens opførsel på banen og siden kvalificerede Harms sig til 10. bedste startposition.


Robbin Harms lå til en 5. plads i søndagens 6. afdeling af Supersport VM i Sydafrika, da en teknisk defekt sendte ham ned på 8. pladsen.

Det lyder måske ikke i sig selv så overbevisende, men den omstændighed, at afstanden mellem Robbin Harms og den hurtigste fabriksracer, kun var 1,2 sekund siger temmelig meget.

Allerede søndag formiddag viste Harms sit potentiale. Han satte 5. hurtigste omgangstid under ”warm-up” og i løbet avancerede han lynhurtigt til sjettepladsen. Den blev siden byttet ud med en femteplads – bl.a. foran adskillige fabriksmotorcykler og ikke mindst den VM-førende Juan Lascorz. Femtepladsen forsvarede den danske Honda-kører indtil få omgange fra målstregen.

”Men så opstod der et problem med styretøjet, som vi endnu ikke har identificeret i tilstrækkelig grad,” sagde en ærgerlig Robbin Harms efter løbet. Ærgerlig var han, for den tekniske defekt betød, at både Laszcorz og to fabriks Triumph racere kom forbi. Resultatet blev en ottende plads. Egentlig en hæderlig placering, men set i lyset af, at 5.pladsen reelt var indenfor rækkevidde, naturligvis ikke helt tilfredsstillende.

Fra Johannesburg går turen nu til Salt Lake City i USA, hvor næste afdeling af Supersport verdensmesterskabet finder sted sidste søndag i maj.

”Det er en bane, jeg trives godt på,” siger Robbin Harms. ”Og stedet har jeg et særligt forhold til, for det var under besøget i USA sidste forår, at jeg blev gift,” slutter Robbin Harms med et glimt i øjet.

Resultat, Supersport VM, 6. afd. Kyalami (Sydafrika), 16. maj

Plac. Kører Mærke Tid
1. E. Laverty (IRL) Honda CBR600RR 39m13,215s
2. K. Sofuoglu (TUR) Honda CBR600RR +4,184s
3. C. Davies (GBR) Triumph Daytona 675 +9,609s
4. M. Pirro (ITA) Honda CBR600 +12,912s
5. J. Lascorz (ESP) Kawasaki ZX-6R +23,383s
6. M. Lagrive (FRA) Triumph Daytona 675 +25,252s
7. D. Salon (ESP) Triumph Daytona 675 +25,315s
8. R. Harms (DEN) Honda CBR600RR +27,087s

VM stillingen efter 6. afdeling:

Plac. Kører Point
1. K. Sofuoglu (TUR) 117 pts.
2. E. Laverty (IRL) 116 pts.
3. J. Lascorz (ESP) 112 pts.
4. C. Davies (GBR) 71 pts.
5. D. Salom (ESP) 49 pts.
6. M. Pirro (ITA) 47 pts.
7. G. Rae (GBR) 47 pts.
8. R. Harms (DEN) 43 pts.
Harms Benjan Racing
Scandinavian Racing Press

Læs mere om:
  • Robbin Harms
  • Harms Benjan Racing
  • Kyalami
  •      ASETEK SIMSPORTS