Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nærkamp fra starten i DM Rally 2010

DM Rally 
18/05/10 

Stålet knagede og bragede, gnisterne føg, stenene fløj og støvet hvirvlede, da Roskildes danske rallymestre Tim Svanholt og Per Henriksen i Midtjylland mødte deres konkurrenter i den første runde af dette års DM-turnering.
Fra starten af Danboring Rally i Kjellerup stod det klart, at de kommer til at køre stærkt for at forsvare deres mesterskab. Især over for Brian Madsen og Anja Posorski, Slagelse/Tjele, i Peugeot 306 Maxi.
 

– Fint! Det er kun godt med konkurrence, så bliver det mere spændende, siger Tim Svanholt.

Sammen med co-driver Per Henriksen lagde han ud med at køre knap 2,5 sekunder fra Madsen og Posorski på den første af åbningsløbets 15 hastighedsprøver, men så vendte billedet. Roskilde-holdet kunne ikke matche Peugeot-holdets tider og på løbets sjette prøve stod det klart for Tim Svanholt, at der var noget galt med hans VW Golf IV GTI Kit Car.Tim Svanholt og Per Henriksen fik en lidt skæv start i årets første DM-runde.
(Foto: Svanholt Motorsport)

– Bilen tabte strøm. Den kørte fint, men alligevel ikke optimalt. Den manglede det sidste, fastslog Tim Svanholt ved løbets første store pause, hvor servicefolkene Henning Christoffersen og Jesper Schmidt sværmede om bilen for at løse mysteriet.


Rådslagning i pausen hos Svanholt Motorsport med Tim Svanholt og Per Henriksen til højre.
(Foto: Svanholt Motorsport)

– En løs forbindelse i en kabelsko på generatoren, andet var det ikke, men det var nok til at tage pusten fra bilen, da batteriet blev tappet for strøm uden at få noget tilbage fra generatoren, forklarede Henning Christoffersen efter pausens vellykkede fejlsøgning.Henning Christoffersen og Jesper Schmidt fik travlt med fejlsøgning og udbedring af bilen.
(Foto: Svanholt Motorsport)

På dagens sidste syv hastighedsprøver var sekundduellerne mere jævnbyrdige, men tidstabet i løbets første halvdel, var dog for stort til at vinde den første runde, så mestrene fra Roskilde var med tiden 1:07:01.8 time tilfredse med en andenplads efter Madsen og Posorski i tiden 1:06:19.0 time.

Tim Svanholt og Per Henriksen sluttede desuden på en sjetteplads i generalklassementet som den ene af blot to forhjulstrukne biler blandt 4-hjulstrukne fartmaskiner, som dominerede Top-10 feltet.

Næste runde af DM-turneringen køres den 19. juni i Sønderjylland.

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Per Henriksen
  • Tim Svanholt
  • Svanholt Motorsport
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: