Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Allan Olsen vandt sin første Peugeot Spider Cup-sejr

207 Spider Cup
DK 

17/05/10 

207 Spider CupHolbæk-køreren holdt bilen på ret kurs og sejrede på en våd Padborg Park
Efter lidt mere end to sæsoner i Peugeot Spider Cuppen lykkedes det søndag endelig Allan Olsen, Holbæk, at sikre sig sin første sejr i et løb i mesterskabet for de åbne, tosædede racersportsvogne. På Padborg Park var det feltets nestor, der strøg først i mål, hvor førstepladsen samtidig var medvirkende til, at han kunne avancere til en sammenlagt andenplads i mesterskabet.
 

Allan Olsens sejr blev sikret i et løb på en våd bane, hvor et par af feltets teenagere med gokarterfaring bl.a. havde svært ved at stå fast. Da feltet var kommet igennem første sving, var det Allan Olsens yngre teamkammerat, Johan Jokinen, Århus, der havde erobret førstepladsen foran Søren Mosebo, Rødovre, og Henrik Jansen, Roskilde, mens Allan Olsen selv blot besatte fjerdepladsen. Men på resten af den første omgang skete der ting og sager, som i den grad vendte op og ned på det hele.


Allan Olsen bragte sig på første omgang i front for Peugeot Spider Cup-feltet foran Søren Mosebo, som ikke formåede at komme forbi ham før det ternede flag.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Først formåede Allan Olsen at overhale Henrik Jansen, og siden forbremsede Søren Mosebo sig og overlod ham endnu en placering, inden Johan Jokinen måtte udgå med teknisk defekt. Dermed befandt Allan Olsen sig pludselig i front for feltet, hvor det over de næste omgange faktisk lykkedes ham at opbygge lidt luft til Søren Mosebo. Da Thomas Mueller, Allerød, kørte af banen på et så uheldigt sted, at der blev indsat safety car, kom Søren Mosebo helt op bag Allan Olsen, men da løbet blev givet frit igen, kunne Allan Olsen støt og roligt trække fra konkurrenten og vinde sin første sejr.

Det andet løb for Peugeot Spider Cup fandt sted på tør asfalt, og her var det i stedet Søren Mosebo, der dominerede løbet ved at føre fra start til mål foran Johan Jokinen, der dog aldrig fandt en vej forbi ham. Her måtte Allan Olsen i stedet stille sig tilfreds med en duel om tredjepladsen med Henrik Jansen – en duel, som sidstnævnte vandt.

Stillingen i Peugeot Spider Cup:

Pl. Kører Hjemby Mærke Point
1 Søren Mosebo Rødovre Peugeot Spider 89
2 Allan Olsen Holbæk Peugeot Spider 76
3 Johan Jokinen Århus Peugeot Spider 74
4 Henrik Jansen Roskilde Peugeot Spider 58
5 Thomas Mueller Allerød Peugeot Spider 34
6 Carsten Brandt Århus Peugeot Spider 13
- Dan Träger København Peugeot Spider 13
8 Kim Rødkjær Hornsyld Peugeot Spider 11

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Carsten Brandt
  • Dan Träger
  • Henrik Jansen
  • Johan Jokinen
  • Søren Mosebo
  • Thomas Mueller
  • Padborg Park
  • 16/05/10 - Padborg Park - 207 Spider Cup DK
  •