Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

Christensen og Kristensen sejrede i Renault DTC Light

Renault DTC
Light Cup 

17/05/10 

Jan Seerup og Martin Frederiksen høstede også pokaler på Padborg Park
Der tegner sig mere og mere et billede af, at årets Renault DTC Light Cup bliver en kamp mellem to meget jævnbyrdige kørere: Michael Christensen, Varde, og Jacob Kristensen, Hadsten. De to blev henholdsvis nummer to og tre i sidste års mesterskab, og de to går nu begge efter at vinde den titel, som sidste års mester, Claus Christensen, Århus, har valgt ikke at forsvare.
 

Ved weekendens to løb på Padborg Park var det atter de to racerkørere med det enslydende efternavn, som besatte de forreste pladser. Denne gang tog de en sejr hver, mens Michael Christensen tillige klarede sig bedst i den pointgivende tidtagning.


Jacob Kristensen og Michael Christensen tog hver en sejr ved weekendens to løb for Renault DTC Light Cuppen på Padborg Park.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

I første løb startede duoen bagest, og i forhold til premieren på Renault DTC Light i slutningen af april måtte de to kørere kæmpe mere for at komme frem forrest i feltet. Her holdt nemlig Ronald Poulsen, Sverige, og Martin Frederiksen, Odense, stand. Ronald Poulsen havde sikret sig pole position i kraft af dårligste tidtagningsresultat, men dette tidtagningsresultat viste sig imidlertid ikke at være et reelt mål for hans kunnen i løbet.

Helt frem til femte omgang formåede Ronald Poulsen at holde førstepladsen, og det var rent faktisk en teknisk defekt på hans bil, der tvang ham til at overgive føringen til Michael Christensen, som endte med at vinde, selv om han mod slutningen kom under mere pres fra Jacob Kristensen. Bag de to navnebrødre blev man også vidne til en spændende kamp om tredjepladsen, som Martin Frederiksen længe så ud til at skulle erobre, men på en af de sidste omgange blev han overrumplet af Jan Seerup, der dermed kunne notere sig for sin første podieplacering i klassen.

I det andet heat for Renault DTC Light Cuppen førte Jacob Kristensen klassen fra start til mål foran Michael Christensen, mens Martin Frederiksen her kunne tage tredjepladsen.

Søndagens afdeling af Renault DTC Light Cuppen var i øvrigt den første af fire, hvor klassen afvikler sine løb sammen med Danish Touringcar Championship. Denne afviklingsform var med til at give nye udfordringer for deltagerne i begge klasser, da kørerne nu ikke blot skulle koncentrere sig om positionskampene internt i klassen. Man blev vidne til flere direkte dyster mellem biler fra DTC- og DTC Light Cup-klasserne, ligesom løbene fik både et nyt spændingselement og en ny udfordring for alle kørerne, når der skulle foretages overlapninger.

Stillingen i Renault DTC Light Cup:

Pl. Kører Hjemby Mærke Point
1 Michael Christensen Varde Renault Sport Clio III 114
2 Jacob Kristensen Hadsten Renault Sport Clio III 108
3 Martin Frederiksen Odense M Renault Sport Clio III 82
4 Roland Poulsen Sverige Renault Sport Clio III 64
5 Jan Seerup Greve Renault Sport Clio III 55
- Ronni Nielsen Smørum Renault Sport Clio III 55
7 Jan Engelbrecht Nærum Renault Sport Clio III 54
8 Christian Siepmann Århus Renault Sport Clio III 52

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Jan Seerup
  • Martin Frederiksen
  • Michael Christensen
  • Padborg Park
  • 16/05/10 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •