Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Christian Jensen: ”Jeg frygter de 49 andre”

DM Rally 
11/05/10 

Fredag og lørdag bliver det alvor for Peugeot Sport Dealer Team DK. Efter at Christian Jensen og Søren Tøndborg fra Ans og Kjellerup og Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen fra Viborg og Bjerringbro har deltaget i et par rallysprint herhjemme og i Sverige, går det nu endelig løs. Det gælder første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally – Danboring Rally – der får den nyopførte Arena Midt i Kjellerup som base.
 

Peugeot Sport Dealer Team DK skal i år ikke bare forsvare Danmarksmesterskabet. Mandskabet skal også helst veksle bronzemedaljen til en sølvmedalje i klassen for de hurtigste rallybiler, hvor de deltager med deres Peugeot 207 Super 2000-biler. Men det bliver noget af en udfordring.


Christian Jensen og Søren Tøndborg tager i weekenden hul på forsvaret af deres Danmarksmesterskab – og deres sejr fra sidste års Danboring Rally.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

”Jeg frygter de 49 andre,” siger Christian Jensen med henvisning til antallet af konkurrenter på deltagerlisten. ”Jeg tror, at der bliver langt flere kørere, som kan være med i topkampen i år, så det bliver utrolig tæt.”

”Det er ikke sådan, at man på forhånd kan sige, at kampen står mellem 2-3 stykker,” tilføjer Karl-Åge Jensen.

”Som jeg ser det, er der mange om buddet, og i top 10 synes jeg, at der er rigtigt mange, der kan byde ind og vinde en generalsejr. Men skal jeg vurdere det, vil det nok være Christian, Max Christensen, Tim Svanholt og Brian Madsen, der er kandidater til at vinde. Der er også Martin Johansen, som kommer som en hurtig mand i en god bil, og sådan kan jeg blive ved med at nævne dem. Ja, der er også Michael Pedersen, som vender tilbage.”

Danboring Rally har base i Kjellerup, hvor der i løbet af et døgn fra fredag aften til lørdag eftermiddag skal køres 15 hastighedsprøver i umiddelbar nærhed af byen.

”Det er nogle hastighedsprøver, jeg har lidt kendskab til, og jeg synes, at de ligger godt til det, jeg godt kan lide, så en top 3-placering er helt klart min målsætning,” siger Karl-Åge Jensen.


Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen skal i Danboring Rally køre nogle hastighedsprøver, de godt kan lide og håber på et top 3-resultat.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

”Det er rigtigt gode prøver, hvor nogle er gamle kendinge, men du får mig ikke til at sige, at jeg har en hjemmebanefordel,” siger Christian Jensen. ”Det kan jeg ikke se, hvorfor jeg skulle have, for rallyet finder jo sted på nogle veje, hvor jeg ikke normalt kører.”

Sidste år fik Christian Jensen sit helt store gennembrud, da han scorede sin første sejr i et DM-rally med førstepladsen i Danboring Rally.

”Årets løb må helst ende, som det sluttede sidste år. Jeg skulle gerne vinde, men jeg er ikke den eneste, der siger det,” siger den forsvarende Danmarksmester.

”Det gælder om at holde hovedet koldt. Man skal køre med omtanke og være klar fra første meter, og hvis det bliver lige så tæt som sidste år – og det tror jeg, at det bliver, fordi der er flere med i kampen i år – så bliver det utroligt tæt.”

Årets Danboring Rally begynder på Torvet i Kjellerup fredag aften, hvorefter deres køres to hastighedsprøver, inden de deltagende biler sættes i parc fermé, hvorefter løbet genoptages lørdag morgen.

”Det er en dejlig måde at starte på,” forklarer Christian Jensen. ”Når man har været til teknisk kontrol fredag eftermiddag, er man klar til at køre løb, og det er fint. Hvis vi så efter de to hastighedsprøver fredag finder ud af, at vi skal have ændret noget på bilen, så kan vi nå det til om lørdagen.”

Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Karl-Åge Jensen
  • Søren Tøndborg
  • Peugeot Sport Dealer Team
  •