Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tohjulstrækkerne er med i topkampen i Danboring Rally

DM Rally 
11/05/10 

Weekendens DM-premieren i rally bliver ikke domineret af de firhjulstrukne rallybiler
Lader man pegefingeren køre ned over deltagerlisten for den kommende weekends Danboring Rally i Kjellerup, vil man hurtigt opdage, at det er mandskaber fra den såkaldte klasse 4, der dominerer den forreste del af feltet. Som klassenummeret tilfældigvis indikerer, er der her tale om de firhjulstrukne rallybiler, der som udgangspunkt har en fordel ved hastighedsprøver med løst underlag eller i vådt føre.
 

Men der er også tre mandskaber fra klasse 3 blandt de ti første hold, der fredag klokken 20.00 bliver sendt af sted fra Torvet i Kjellerup. De stiller alle op i rallybiler, der måske er toptunede, men som blot har træk på det forreste hjulpar. I mesterskabssammenhæng har de deres egen DM-titel at kæmpe om, men de vil med garanti også blande sig helt fremme i generalklassementet for Danboring Rally.

”Vi kører mest efter sejren i den tohjulstrukne klasse, men da vi er nummer to på den aktuelle seedningsliste for kørere i DM-løb, og da vi skal starte som nummer to i løbet, så vil vi prøve at forsvare den position og følge med helt fremme,” siger Tim Svanholt, Øm ved Roskilde.


Tim Svanholt har godt nok ikke firhjulstræk i sin Volkswagen Golf, men gennem hele sidste sæson formåede han at give kørerne i de firhjulstrukne biler kamp til stregen. Det satser han på at fortsætte med ved Danboring Rally.
(Foto: Morten Alstrup)

”Det, der er spændende ved rallysporten lige nu herhjemme, er, at paletten af forskellige biler er rimelig stor. Der er Subaru, Peugeot og Golf, men også Honda, Mitsubishi og så videre. Det gør det spændende, for der er mange dueller i feltet.”

Tim Svanholt stiller til start i den selv samme Volkswagen Golf, som sidste års sikrede ham Danmarksmesterskabet i klassen for de tunede tohjulstrukne biler.

”Vi har en velkørende bil, der er godt trimmet, og vi har bare foretaget noget renovering og lidt forbedringer i vinterens løb, så jeg ser optimistisk på vores muligheder,” siger køreren, der afsluttede 2009-sæsonen med at besætte andenpladsen i generalklassementet efter Danmarks bedste kører i den firhjulstrukne klasse, Christian Jensen, Ans.

”Jeg vil tro, at Christian Jensen gør en meget stærk figur i det kommende løb, for det er jo hans hjemmebane. Der er nogle gruspartier i rallyet, så der bliver vi svækket, men jeg glæder mig alligevel helt vildt.”

To af de kørere, Tim Svanholt kommer til at kæmpe med om sejren i klassen for de tunede tohjulstrukne biler, er Brian Madsen, Slagelse, og Martin Knudsen, Aagaard.

”Til det kommende løb koncentrerer vi os nok mest om blive bedst blandt tohjulstrækkerne, og så må vi se, hvor langt vi kan komme op i det generelle resultat. Men vi skulle gerne ende i top fem,” siger Martin Knudsen. Han kører i en Honda Civic Type-R, som han formåede at køre frem til en tredjeplads ved det afsluttende DM-rally i 2009-sæsonen. Lige efter Tim Svanholt.


Martin Knudsen ser frem til at udfordre Tim Svanholt i den tohjulstrukne klasse ved weekendens Danboring Rally – og samtidig slutte blandt de fem bedste generelt.
(Foto: Morten Alstrup)

”Det bliver nok Tim, vil skal holde øje med, for Brian Madsen tror jeg ikke, at vi skal koncentrere os så meget om. Men selvfølgelig vil det være sjovest at stå øverst på skamlen lørdag aften. Det skal der ikke være nogen tvivl om,” ler Martin Knudsen.

Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Brian Madsen
  • Martin Knudsen
  • Tim Svanholt
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: